Робота в Польщі: зарплата та витрати на проживання

Робота в Польщі для українців. Рівень заробітної плати жінок та чоловіків. Витрати на проживання.

Робота в Польщі: зарплата та витрати на проживання

Враховуючи, що в Україні роботодавці пропонують невисоку зарплату, є можливість знайти більш оплачувану роботу за кордоном. Зараз є змога офіційно працевлаштуватися практично на будь-якій посаді, навіть без знання мови. Особливо великим попитом користується робота в Польщі. Це легко пояснити, адже територіально Польща розташована до нас найближче, а мова є зрозумілою. Власне, залишається обрати хорошу вакансію. Ми зупинимося на орієнтовних окладах декількох професій для чоловіків та для жінок. До речі, ви можете поїхати і з чоловіком або дружиною. Сімейні пари також можуть без проблем працевлаштуватися в Польщі. Окрім зарплат поговоримо зе й про витрати, які на вас очікують.

На яку зарплату розраховувати?

В основному зарплата буде залежати від кількох параметрів: ваша кваліфікація, складність роботи, кількість відпрацьованих годин.

Орієнтовна оплата праці жінок: прибиральницею – 12-16 тис. грн., швачкою – 15-17 тис. грн., покоївкою – 14-16 тис. грн. Якщо вам більше підходить робота на свіжому повітрі і ви плануєте працювати влітку, тоді варто обрати роботу по збору ягід, фруктів або грибів. Така праця буде оплачуватися залежно від зібраного вами урожаю.

Орієнтовна оплата праці чоловіків: електрик – 16-20 тис. грн., карщик – 12-16 тис. грн., складальник – 12,5-15,5 тис. грн., монтажник – 14-17 тис. грн. Отже, ви бачите, що оплата як мінімум втричі вища, ніж у нас. Тому легальна робота в Європі є дійсно вигідною.

Робота в Польщі - Visa ProВласне, робота в Польщі знайдеться для кожного бажаючого. Проте варто звернутися до кадрової агенції, якщо ви не хочете попасти у руки шахраїв. Одна з агенцій, де вам розкажуть більш детальну інформацію та допоможуть підібрати хорошу вакансію, влаштуватися по контракту – Visa Pro. А ми підемо далі та зупинимось на витратах, які будуть на вас чекати після працевлаштування.

У скільки обійдеться проживання?

Ми наведемо приблизні підрахунки, адже у кожної людини свої потреби та витрати. Коли від роботодавця буде надходити повна інформація щодо умов праці, попросіть уточнити і щодо проживання. Наприклад, деякі роботодавці пропонують безкоштовне житло. Звичайно, умови найпростіші, проте якщо ваша мета – максимально заробити та витратити мінімум грошей, такий варіант підійде якнайкраще. Якщо ж житло вам не запропонують, ви можете орендувати його самостійно. Кімната буде коштувати орієнтовно 400-600 зл. за місяць, залежно від умов. Також якщо збираєтесь їхати на роботу в Польщу, не забувайте і про витрати на харчування. Також подбайте про своєчасне відкриття візи в Польщу, адже без неї ви не зможете офіційно працювати.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення