Саакашвілі: дострибалися. Гірше, ніж при Юрі Єнакіївському

 FaceNEWS

Михайло Саакашвілі, схоже, на сьогодні єдиний політик, який реально розуміє, що відбувається. Ще одна важлива його відмінність - відсутність «темних справ»

Саакашвілі: дострибалися. Гірше, ніж при Юрі Єнакіївському

В ефірі «112 каналу» у відповідь на звинувачення Саакашвілі в саботажі і бездіяльності, заступник глави ГФС, керівник української митниці Костянтин Лікарчук «здав» свого керівника Романа Насирова. Та й, «праву руку» Насирова - Геннадія Васильовича Романенко, заявивши в ефірі, що його формальний статус не відповідає реальному, і на митниці заправляють дві людини - Насиров і Романенко.

Проте, судячи з загальної тональності, одеський губернатор упевнений, що його саботує Яценюк і, схоже, Саакашвілі просто зневажає його.

Голова Одеської ОДА заявив: «Країна «летить в трубу», а Яценюк на засіданнях Кабміну зі своїми міністрами обговорюють «рейтинги регіонів».



Антон Геращенко - повелитель крадених каруселей - швиденько перевів стрілки на Блок Порошенко, роз'яснивши глядачам, що Насиров був призначений на посаду Петром Порошенко.



«Те, що тут сьогодні сказали в ефірі, в будь-якій нормальній країні призвело б до серйозних кадрових наслідків. Ситуація гірша, ніж при Юрі Єнакіївському. Що називається: дострибатися. Потоки контролюються в Україні політиками. І вище керівництво різних відомств в цьому бере участь. Так що не треба тут говорити: «Ми ще раз повинні розібратися, в чому справа». Не треба зуби заговорювати» - зазначив Саакашвілі.



Далі Саакашвілі продовжив: «Фундаментально треба міняти всю роботу. На Кабміні ми витратили 4-5-6 годин, коли в країні 15-процентне падіння, коли в країні може бути величезний енергетичний криза, коли в країні корупція досягла небачених розмірів навіть за найгірших прецедентах минулих десятиліть ... При всьому цьому цілий день обговорювати на засіданні уряду 28% або 32% рейтинги регіонів, соціально-політичні показники.



Ще приклад. Я хотів розібратися, чому торік через держпідприємства забрали у вчителів, в пенсіонерів 100000000000 гривень? Там є титанові підприємства, ОПЗ, «Укрнафта» і так далі. Вони збирають гроші у людей замість того, щоб приносити дохід. Я провів нараду з ОПЗ. Був міністр, був голова Держмайна. І ось при мені, на телекамери - і чомусь це дуже мало якось показали по українським ЗМІ - вони сказали: «Так, в уряді є олігархічні інтереси. Так, олігархи не дають нам, міністрам, а це були міністри, не якісь там старші слідчі, щоб ці держпідприємства працювали на народ. Так, є наглядова рада на ОПЗ. Він укомплектований олігархами. Та, другий олігарх подає до суду, щоб його не змогли приватизувати нормально. Так, комплектує Рада уряд України. Так, туди призначають представників олігархів. Так, ми міністри, але ми нічого не можемо зробити ». Те ж саме сьогодні я чув. Виступив міністр фінансів і каже: «Так, це моє відомство, але я нічого не можу зробити». А там кримінальну справу абсолютно. Єдина реформа, яка в країні проведена - реформа патрульної поліції. Потрібно поміняти всі наглядові ради. Поміняти всіх прокурорів ... Вони про це говорять рік з гаком. Прем'єр-міністр півтора року про це говорить ...



Ми всі повинні сказати: «Як і раніше жити неможливо!».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення