Сатанізм в Україні і його наслідки (відео)

Вони віддали душу самому дияволу, а в його честь готові зробити усе, що завгодно: дістати мерця з могили, спалити церкву, вбити тварину для принесення в жертву. Та інколи подарунками стають і самі люди.

Сатанізм в Україні і його наслідки (відео)

Сатанізм бере свій початок ще у стародавньому язичництві, коли люди вірили в злих духів. Язичники навіть були переконані, що субота – день Чорного бога, а отже цей день вважався несприятливим для роботи.

Сатанізм в Україні

Явище сатанізму трапляється і зараз. Шокуючим фактом стало те, що два роки тому в Україні було зареєстровано церкву сатани. У вересні 2014 року здригнулося все село Пастирське, що на Черкащині. Тоді люди були шоковані звісткою про те, що з ними по сусідству оселився сам диявол, або його слуга. І мало того, у Вальпургієву ніч (з 30 квітня на 1 травня), яку в народі ще називають ніччю демонів та нечисті, він заклав фундамент церкви, додавши туди череп та ікону. Сусідка служителя диявола навіть мала намір продати будинок, бо від страху не знаходила собі місця.

Засновником церкви став чоловік із знаковим прізвищем – Сергій Небога. Він відверто говорив, що чорний псалтир є основою його релігії, а також демонстрував спеціальну мотузку, на якій повішалась людина, за допомогою якої він виходить на контакт з бісом. У господарстві Небоги були і чорна ворона, і чорний півень, і ще деякі тварини чорного кольору. Натомість люди не побоялися боротися із прибічниками сатани і навіть збирали підписи тих, хто проти такої діяльності.

Сатаністський шабаш на кладовищі

У місті Сокаль, що на Львівщині, минулого року сатаністи влаштували справжній шабаш. На цвинтарі ховали людей вже понад 100 років, однак за цей час не було нічого подібного. Невідомі розтрощили 40 надгробків за певною системою. Міліціонери запевняли: якщо добре придивитися на карту, можна побачити, що місця руйнувань утворювали фігуру перевернутого хреста. Тож ні в кого не залишалось сумнівів, чиїх рук ця справа.

Розкопали могилу задля ритуалу

Ще одне жахіття трапилося в селі Уладівка, що на Вінниччині. У вересні минулого року невідомі повністю розкопали могилу 34-річної Ірини Левчук. Мало того, зловмисники хотіли витягнути домовину, аби забрати звідти її тіло. Та коли в них це не вийшло, розбили кришку труни, і вже таким чином намагалися витягнути тіло жінки. У міліції було дві версії: пограбування та проведення ритуальних обрядів. Однак, за словами рідних, жодних прикрас на момент захоронення на жінці не було. Тож у мешканців не залишалося сумнівів, що це зробила група сатанистів.

Це підтверджують і слова односельців, які побачили розриту могили. Як говорить односелець Ірини Василь, коли дістали тіло, аби захоронити його ще раз, на ньому не було жодної подряпини, а на шиї покійної залишився дерев’яний хрестик. До того ж, хрест на могилі Ірини за рахунком був 13, а вчинили наругу над могилою на 40-й день після смерті.

Серед підозрюваних у слідства була навіть матір покійної. За віруваннями, покійний має постати перед ангелом босим, тож матір Ірини могла піти розкопувати могилу, щоб роззути доньку. Однак пізніше цю версію спростували. Підозрювали також і нареченого померлої. За кілька місяців перед смертю Ірина провела Володимира в АТО. На похорони коханої чоловіка не відпустили, а дата завершення служби припадала саме на той день, коли була вчинена наруга над могилою. Володимир став черговим підозрюваним, бо за версією слідства він міг розкопати могилу, аби дістати тіло жінки і попрощатисяз нею. Та потім Володимира перевірили на детекторі брехні і версія про причетність нареченого Ірини до злочину відпала.

У 2013 році ще однією жертвою сатаністів став 18-річний Владислав Михайлюк у місті Рахів на Закарпатті. Його знайшли убитим на руїнах недобудованого будинку. Помер хлопець від 18 ножових поранень, які нанесли йому двоє його товаришів в область шиї та серця. За словами друзів підозрюваних, вбивці Владислава дійсно служили сатані. Як сказав приятель хлопців Ігор, вдома в одного з убивць стіни були прикрашені перевернутими хрестами.

Вбивці зізналися в скоєному та розповіли, що вони вже багато років чують голос «господаря», який 4 роки тому тому наказав їм убити кішку, а потім, аби довести свою відданість сатані, вони повинні були вбити людину. Вибір впав на Владислава, на якого юнаки мали давню образу. Убивши хлопця, вони закопали тіло, що нібито також їм наказав зробити «господар».

8-річна Софійка Аманді теж позбулася життя через релігійні погляди свого хрещеного батька. Розчленоване тіло дівчинки знайшли у гаражі будинку 39-річного Сергія Шипуліна. Під час обшуку у його рюкзаку було знайдено «договір» із сатаною до 2066 року, а також список з іменами дітей, які могли стати наступними жертвами. Зокрема, у списку було двоє хрещеників Шипуліна, а також його син.

Яка відповідальність в Україні за сатанізм?

Окремої статті, яка б передбачала покарання саме за сатанізм, в Україні немає. Однак злочинцю доведеться відповідати за умисне вбивство, передбачене ст. 115 ч. 2 Кримінального кодексу. За такий злочин вбивця може провести за ґратами від 10 до 15 років.

Якщо ж прибічники сатани вчиняють наругу над могилою, прахом або трупом покійної людини, вони відповідатимуть за ст. 297 ч. 3 ККУ. За таке діяння зловмисники отримають від 4 до 5 років обмеження волі або позбавлення волі на строк від 4 до 7 років.

Автор Анастасія Шульга

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення