Банк «Михайлівський» на межі фінансового краху

Ще один "на виліт"

Банк «Михайлівський» на межі фінансового краху

Банківська система в Україні продовжує зазнавати краху. Слідом за «Фідобанком» ризикує опинитися у немилості банк «Михайлівський». Передумови до такого висновку створені за схожим з «Фідобанком» сценарієм: з’явилася інформація про те, що зупинилася банківська система, три дні тому директор пішов у відставку та виринув у іншій банківській установі – «Платинум-банку», а вкладників запевняють, що причин для паніки немає.

Співробітники банку оголошують офіційну версію: в банку відбудуться зміни і злиття з іншим банком. Назву банку, звичайно, не оголошують. Хоча існують підозри, що це саме «Платинум-банк» Бориса Кауфмана. Експерт Олександр Дубінін на своїй сторінці у Facebook повідомив деякі деталі злиття банку «Михайлівський».

«Судячи з масового дроблення, перекидання вкладів з фінкомпаній на банк, організації операцій з надання фіндопомоги від фіз. осіб юр. особам, і просто «схлопуванням» кредит-депозит, якими всі вихідні займалися співробітники банку «Михайлівський» - його вже сьогодні-завтра можуть визнати неплатоспроможним.

У зв'язку з цим екс глава правління цього банку, який перейшов в «Платинум» - Ігор Дорошенко - обзавівся двома охоронцями. На його прохання їх надав йому реальний власник «Платинума» бізнесмен Борис Кауфман - так як Дорошенко боїться помсти з боку власника банку «Михайлівський» Віктора Поліщука. Справа в тому, що в минулий четвер між Поліщуком і Дорошенко нібито відбулася розмова «на підвищених тонах». В якому Поліщук звинуватив ТОПа в умисному банкрутстві «Михайлівського».Дорошенко не хоче, щоб спливли подробиці його переговорів з Зінковим-Кауфманом про перехід в «Платинум Банк» на початку цього року. Тоді ж, до речі, і виникла ідея разом з менеджером «забрати» і кредитний портфель торгової мережі Поліщука «Ельдорадо», який генерує пристойний cash-flow. Через що банк і поклали. Я думаю, торговельна мережа - наступна в плані «на вилучення».

Окрім того, Дубинський стверджує, що з «Михайлівським» Кауфману допомогла в.о. члена правління Нацбанку Катерина Рожкова. За словами експерта, Рожкова ініціювала чотири (три позапланові і одну планову перевірки, що дозволило «віджати» банк у Поліщука.

До речі, перехід директора «Михайлівського» Ігоря Дорошенко до «Платинум-банку» має подвійну ціль. Адже якщо «Михайлівський» збанкротує, згідно ст. 42 закону «Про банки і банківську діяльність», керівники банків повинні мати бездоганну ділову репутацію. З 6 червня набула чинності постанова № 357, яким НБУ розширив критерії її небездоганності. Репутація тепер вважається зіпсованою, якщо топ-менеджер не менше шести місяців обіймав посади в органах управління банку в період року до моменту, коли банк був визнаний неплатоспроможним.

На даний момент 100% акцій банку належать ТОВ «Екосіпан», яке належить Віктору Поліщуку. Доля банку може вирішитись вже завтра.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення