Ще одна жертва «закону Савченко»: вбивця тримав у страху все село (відео)

Звільнений за «законом Савченко» чоловік до вбивства пенсіонерки вже відбув термін за крадіжки, пограбування та вбивство власної бабусі. Чоловіка боялося все село, в якому він проживав. А власна матір пішла з дому, щойно її син вийшов на волю.

Ще одна жертва «закону Савченко»: вбивця тримав у страху все село (відео)

У день вбивства Світлана приїхала до матері, аби разом відсвяткувати свій день народження. Втім, двері були зачиненими і жінка одразу відчула, що з матір'ю сталося щось лихе.

«Прийшов сусід, вибив двері, ми зайшли в хату, там було все перерито, кругом гармидер», - пригадує дочка загиблої Світлана.

Жінка кинулася на подвір'я, де на дні резервуару для води знайшла накриту простирадлами власну матір. У цистерні і досі видно величезну пляму крові та слід, що лишився від людського тіла.

«Дивлюсь, вона лежить у басейні, напівроздягнена, так, як вона спала. У неї розбита голова, все тіло в крові, це просто жах. Такої смерті я не бажаю навіть найлютішому ворогові», - каже дочка загиблої Світлана. Її матері було 79 років.

Оскільки грошей у пенсіонерки не було, з хати зник лише старий мобільний телефон і документи, які і знайшли у 32-річного односельця Михайла. Правоохоронці з'ясували, що чоловік спершу жорстоко побив господиню, а потім задушив її подушкою.

«Конфлікт виник у бабусі з цим громадянином на підставі того, що вона його звинуватила в крадіжках на власному дворі», - каже заступник керівника Головного управління поліції у Київській області Андрій Нєбитов.

Михайло бував тут і раніше: нишпорив у дворі та сараї у пошуках наживи, і саме тоді дізнався, що пенсіонерка живе сама.

«Він приходив уже, просив гроші у неї, вона сказала, що в неї грошей нема. То він зайшов на кухню та забрав каструлю, тоді до сусідки пішов і забрав оприскувач. Заявляли в поліцію, сказали, що немає складу злочину», - розповідає односелиця загиблої Софія.

Місцеві мешканці кажуть: чоловіка боялося все село, бо свій характер він показував ще з самого дитинства. Михайло сидів за крадіжки, пограбування і за те, що зарізав рідну бабусю. У селі Воронькові, де сталася трагедія, і досі не можуть забути ту моторошну історію, адже дідусь вбивці, побачивши, що вчинив його онук, помер від інфаркту.

Востаннє на волю чоловік вийшов на початку літа за «законом Савченко», і одразу взявся за старе. Михайла боялася навіть власна матір, яка донедавна жила у їхньому будинку, але пішла з нього, щойно звільнився її син.

Будинок, в якому проживала матір затриманого

«Зразу бабі живіт розпустив, а потім вийшов і знову почав лазити по хатах», - каже односелиця загиблої Галина.

«Як він сидів, то вона дома була, а прийшов, то вона пішла з дому, бо не можна з ним. Воно ж нелюд. У нього людського не було нічого», - говорить односелиця загиблої Тетяна.

Кілька місяців тому в селі сталася ще одна трагедія: за дивних обставин зник самотній пенсіонер, одразу після того, як отримав пенсію. Дідуся часто бачили в компанії Михайла, тож чи причетний до цього затриманий, у поліції ще з'ясовують. Але у будь-якому випадку чоловіка судитимуть за вбивство. А тим часом мешканці Воронькова найбільше бояться того часу, коли душогуба знову випустять на волю.

Більше про те, хто виходить на волю завдяки "закону Савченко" і які злочини вони скоюють, читайте у матеріалі: "Хто вийшов на волю за "законом Савченко", або топ-10 мегазлочинів (відео)

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення