Що було ціллю терористів у Австрії? Всі подробиці (фото, відео 18+)

У столиці Австрії ввечері 2 листопада бойовики відкрили стрілянину біля синагоги, а також атакували Єврейський культурний центр і ресторан. Загалом стрілянина велася в шести різних локаціях Відня.

Що було ціллю терористів у Австрії? Всі подробиці (фото, відео 18+)

Місця терору у Відні

За першою інформацією, яка потрапила у пресу, добре озброєний бойовик відкрив стрілянину біля синагоги на Зайтенштеттенгассе в центрі Відня. На вулиці пролунало кілька пострілів.

Незадовго після цього стало зрозуміло, що стрілець діє не один. Адже стрілянина велася в шести місцях у Відні, всі вони в центрі: на Морцінплац, Зальцгріс, Фляйшмаркт, Бауернмаркт і Грабен.

Поранений біля ресторана лежить у калюжі власної крові. Увага! Відео 18+

Посилені заходи безпеки

Станом на першу годину ночі 3 листопада центр Відня був перекритий. Закрили також кілька станцій метро. У місто ввели війська. Армія взяла під охорону будівлі в центрі.

Поліцейські заборонили виходити з кафе і барів, в яких вечеряли люди, поки не спіймані терористи. Адміністраторам наказали замкнути свої ресторани зсередини. Відвідувачі сидять там, як в укритті. У ресторанах, де є підвали, клієнти і персонал пішли ховатися туди.

За даними ЗМІ, близько тисячі людей залишилися у Віденській опері.

Поліція Відня закликала місцевих жителів не залишати будинки, уникати громадських місць і транспорту. Школи сьогодні не працюватимуть.

Австрія також посилила контроль на кордонах.

Жертви

В результаті теракту загинули четверо осіб: двоє чоловіків і дві жінки. Відомо, що одна з жертв теракту працювала офіціанткою.

Ще 17 осіб, в тому числі 28-річний поліцейський, отримали поранення і зараз знаходяться в лікарнях. Семеро постраждалих - у критичному стані.

Терорист розстріляв чоловіка у Відні. Увага! Відео відео містить сцени насильства

Поки не відомо, чи була синагога ціллю нападників. За словами голови єврейської спільноти Австрії Оскара Дойча, синагога та офіс в час нападу були зачинені.

У центрі Відня люди, які почули постріли, тікають геть

Постраждалі під час теракту у Відні. Увага! Фото 18+

Постраждалі під час теракту у Відні

Терористи від Ісламської держави

Терористів було близько десяти чоловік. Всі вони були дуже добре озброєні і професійно підготовлені. За даними з відкритих джерел, одного з них було ліквідовано, ще один терорист-смертник підірвався за допомогою поясу з вибухівкою. Як повідомив канцлер Австрії Себастьян Курц, кільком стрілкам, вочевидь, вдалося втекти. До їх пошуку залучили авіацію.

Затримання терористів у Відні

Провину за теракт у Відні взяли на себе прихильники ІД. Джихадисти назвали стрілянину у Відні розплатою за участь Австрії в коаліції США проти Ісламської держави.

Водночас помічник президента США з національної безпеки Роберт О'Брайєн заявив, що Штати підтримують постраждалі в останні дні країни Європи в боротьбі з тероризмом.

«США моляться за жителів Відня. Такій ненависті і насильству немає виправдання. Ми підтримуємо Австрію, Францію і всю Європу в боротьбі з тероризмом», - зазначено в повідомленні на сторінці Ради національної безпеки США при Білому домі в Twitter.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення