Що привезти з України: шукаємо автентичні, але оригінальні сувеніри

​Сувеніри та подарунки, які варто привезти з України, умовно можна розділити на їстівні і неїстівні. До перших відносяться знаменитий Київський торт (його можна довезти до будинку в переносному холодильнику) і не менш знаменитий львівський шоколад, а також класична «горілка» і смачне сало на закуску. І навіть екзотичні ласощі - сало в шоколаді, яке довгий час було просто жартом, але потім втілилося в реальність.

Що привезти з України: шукаємо автентичні, але оригінальні сувеніри

Серед сувенірів, які не їдять, вкрай популярні у іноземців красиві сорочки-вишиванки, до того ж вони відрізняються оформленням від області до області, всілякі карти, посуд з кераміки і дрібнички.

У будь-якому випадку українські сувеніри - це не тільки місцевий колорит, особливості культури або незвичайні смаки ласощів. Це завжди ще й частинка душевного тепла людей, які створюють всі ці речі.

Вишиванки

Варіантів одягу з народними вишивками багато. Якщо купувати одну-дві речі в кожному місті - сорочки, футболки, блузи і сукні - в кінці поїздки виявиться, що для кожного з друзів і родичів ви придбали абсолютно унікальний український сувенір. У кожній з областей споконвічно були свої традиції вишивки, відрізнялися візерунки, орнаменти, їх зміст і призначення, кольори і їх поєднання, а також трохи варіювався крій та оздоблення одягу. Зараз, звісно, всі ці традиції багато разів перемішалися, однак все ще помітно, що в різних областях залишилися певні переваги щодо візерунків та відтінків. Тому сорочки, куплені сьогодні в крамницях різних міст, будуть і схожі, і не схожі між собою - одне це робить їх ідеальним сувеніром.

Крім того, вишитий одяг просто красивий.

Вишиванки продають на ринках, в торгових центрах і сувенірних лавках. Є магазини, які спеціалізуються на вишитому одязі, а є крамнички, які пропонують його серед іншої національної атрибутики. Вам запропонують речі, вишиті вручну або на машинці, а також малюнки на тканині, що імітують шиття. Вам зустрінуться візерунки, які в точності відтворюють класичні орнаменти, а також осучаснені інтерпретації, які скоріше можна назвати фантазією на тему вишиванки. Що стосується крою - в спеціалізованих магазинах і майстернях запропонують речі в класичному стилі: подовжені сорочки з прямими широкими поясами і шнурками на комірі, вільні сарафани, часто навіть без паска. У сувенірних крамничках і на ринках частіше зустрічаються моделі сучасного стилю, короткі сорочки, блузки, кофточки і навіть футболки, прикрашені вишивкою.

Сувеніри

Любителі поповнювати домашні сувенірні полички виробами народних промислів мають звернути увагу на Петриківський розпис. Легко впізнавані шкатулки, тарілки, дощечки, ложки, розписані орнаментальними ягодами, птахами, рослинами та квітами, продаються в сувенірних крамницях і майстернях.

Україна славиться розписним дерев'яним і керамічним посудом, придбати його можна в будь-якій сувенірній крамниці країни.

Шоколад і солодощі зі Львова

«Львівська Майстерня Шоколаду» - це маст хев для всіх, хто хоче привезти з України їстівний і гарний сувенір або просто любить шоколад. Фабрика знана навіть за межами батьківщини, а її продукція повністю відповідає європейським уявленням про якісний і смачний шоколад. Знайти продукцію цієї фабрики звісно простіше у Львові, а й в інших містах України вона продається.

Львівський шоколад ручної роботи

В якості сувеніра можна рекомендувати буквально будь-який продукт: важкі плитки шоколаду в стильній мінімалістичній упаковці, коробочки-туби з горішками і ягодами в шоколаді, маленькі коробочки з кавовими зернами, обгорнутими в ніжний молочний шоколад. Під час поїздки по країні можна покуштувати і інші солодощі фабрики: марципани, вафельні торти, тістечка, пряники, карамель.

Різноманітні карти

Зараз дуже багато оригінальних варіантів: на мішковині, виконані випалюванням по дереву, на щільному папері, в наклейках і, звісно, на сувенірних тарілках. Є карти з розподілом на області, до кожної з яких додається тематична цитата з творів українських письменників. Роблять карти на художніх полотнах, на годиннику і різьблені. Багато з них дуже красиві, проблема лише одна: вони не кастомізуються. Сотня людей в той же день може купити такий самий сувенір... А втім - чи буває інакше?

На щастя - так, буває! В Україні можна купити незвичайні карти, які не тільки стануть чудовим сувеніром, але і відмінно розважать вас під час подорожі по країні.

Зверніть увагу на незвичайний новий сувенір, який зараз набуває неймовірну популярність саме завдяки опції кастомізації: це пивна карта України. Таке оригінальне рішення в майбутньому не просто прикрасить вашу поличку з дрібничками або книжкову полицю - ні, сувенір стане майже живим нагадуванням про поїздку, повної вражень, пригод, нових знайомств і... так, смаків пива, адже це пивна карта! На ній передбачені виїмки для пивних кришок, які ви будете додавати по мірі пересування містами. Зі зворотного боку можна писати на них назви міст або пабів, де вам довелося скуштувати той чи інший сорти пива, або робити маленькі замітки про поїздку.

Таким чином, частково ви самі станете творцем цього сувеніра. Навіть якщо ще десять, сто, тисяча людей придбають такі ж карти - в кінці шляху у кожного з вас виявиться своя версія і дещо відмінна від інших карта України. На ній будуть увіковічені саме ваші спогади про міста і місця з датами і назвами.

Сувенірна «пивна» карта з деревини на підставці, екологічно чиста і елегантна, стане оригінальним елементом вашого інтер'єру. Це буде не просто знак того, що ви поставили ще одну точку на карті поїздок по світу - це буде мовчазний охоронець ваших матеріалізованих спогадів, що не зблякнуть і роки потому.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення