Секрет вибору оптимального ліжка

Від правильного вибору ліжка залежить якість сну, що впливає на самопочуття і настрій людини протягом усього дня.

Секрет вибору оптимального ліжка

Тому пошуку цього предмету меблів варто приділити особливу увагу, попередньо дізнавшись якомога більше про різноманітність моделей, що представлені на сучасному ринку.

Стійкість і довговічність ліжка в першу чергу залежать від якості каркаса, який буває двох видів:

  • дві спинки, з'єднані між собою панелями – перевага цього варіанту в особливій міцності конструкції, її здатності витримувати великі навантаження протягом тривалого часу;
  • одна або дві спинки, встановлені на чотирьох ніжках, і також з'єднані за допомогою панелей – такий каркас привабливіший візуально.

Ще один важливий елемент ліжка – підставка під матрац, від якого сильно залежить комфорт тих, хто відпочиває. Каркас і підстава можуть йти в комплекті з ліжком або бути куплені окремо, Ви можете вибрати більш прийнятний для себе варіант.

Якими бувають ліжка

Щоб визначитися з моделлю, варто ознайомитися з основними характеристиками кожної з них. Особливою популярністю серед жителів невеликих квартир користуються трансформери, підйомний механізм яких дозволяє їм перетворюватися з шафи в ліжко. За типом відкидання меблі такого плану бувають:

  • горизонтальні – така модель частіше за все оснащена одним спальним місцем і піднімається за шириною, в складеному вигляді предмет кімнатної обстановки можна використовувати в якості полки;
  • вертикальної – двоспальне ліжко піднімається за висотою, в зібраному стані являє собою шафу.

Також для економії простору в житловому приміщенні можна віддати перевагу двох'ярусній моделі. Найчастіше такі ліжка купуються для дітей. На ринку представлено кілька варіантів двоярусних ліжок:

  • класична двоспальна модель;
  • ліжко-горище, нижній відсік якого представлений письмовим столом з ящиками, а верхній – спальним місцем.

Для однокімнатних квартир, де функції спальні і вітальні виконує одне приміщення, відмінно підійде ліжко-диван. Незвичайна модель – ліжко-спортивний куточок, оснащена одним або двома спальними місцями, а також комплектується таким спортивним інвентарем, як трапеція, турнік, канат, кільця, мотузкові сходи та ін.

Складне ліжко (розкладачка) в складеному вигляді займає досить мало місця. Конструкція буває одно -, півтора - або двоспальною. Серед переваг подібних виробів невелика вага, компактність, низька вартість. Подібні моделі найчастіше беруться з собою на природу, ставляться на дачах і т.п. Ліжко може бути оснащене змінним або стаціонарним матрацом. Перший варіант простіший у догляді, другий – зручніше для сну. Під час покупки розкладного ліжка необхідно спиратися на такі критерії:

  • міцність каркасу – важливо оцінити надійність трубок і звернути увагу на товщину металу, що використовувався під час виробництва основи;
  • стійкість конструкції до корозії, досягти цього вдається завдяки нанесенню на поверхню спеціального виробу;
  • простоту механізму трансформації – процес складання та розкладання не повинен бути складним і потребувати багато часу.

Ще одна модель – ліжко, що складається з матраца і стаціонарної основи: платформи або подіуму. Конструкція відмінно поєднала в собі спальне місце з висувними ящиками, що використовується для зберігання одягу. Таке ліжко користується популярністю завдяки особливій функціональності і прекрасному зовнішньому вигляду. Негативні моменти полягають в непростому монтажі, неможливості перестановки конструкції, великому розмірі, що не підійде для маленьких приміщень.

Вибір ліжка

Якщо Ви все ж плануєте придбати модель такого плану, слід звернути увагу на:

  • матеріал, з якого виготовлений каркас, це може бути метал, дерево, ДСП, фанера;
  • для досягнення ортопедичного ефекту основа ліжка повинна комплектуватися лагами під матрац з відповідною шириною і кроком;
  • за бажанням можна вибрати модель з підголівниками, підлокітниками і спинкою або без них.

Один з найважливіших моментів під час вибору ліжка – матеріал виготовлення каркаса. Найміцніший і екологічно чистий варіант представлений натуральним деревом. Обробка поверхні спеціальним засобом дозволяє зробити її стійкою до високої вологості. Також досить часто в якості сировини для виробництва каркаса використовується метал, ДСП і МДФ. Кожен варіант має свої переваги і недоліки, обираючи один з них, варто враховувати призначення меблів і суму, яку Ви готові віддати за виріб. Якщо Ви шукаєте якісні меблі, на Вас чекає салон-магазин ліжок в Києві союзмебель.ком.юа.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення