Шанси упіймати злочинця: вся правда про «тривожні кнопки» і відеокамери у Києві (відео)

У ногу з усім світом столична поліція встановлює так звані «тривожні кнопки» - й мобільні, й стаціонарні. У магазинах, житлових будинках і навіть на дорогах.

Шанси упіймати злочинця: вся правда про «тривожні кнопки» і відеокамери у Києві (відео)

У порівнянні з минулим роком злочинів побільшало майже вдвічі. Особливо розбоїв, грабежів та автокрадіжок. Часто злочинці є озброєними. І перше, що вихоплюють у жертви, це її мобільний телефон. Що робити, коли гаджету термінового виклику поліції немає, а злочинця треба упіймати по гарячих слідах? Саме для таких випадків правоохоронці встановили у громадських місцях майже тисячу так званих «тривожних кнопок». Жертві грабіжників достатньо лише забігти до будь-якого закладу з табличкою «Терміновий виклик поліції» і натиснути «тривожну» кнопку.

«Прибуває найближчий наряд. Якщо говорити про місто Київ, то це від 2-3 до 5 хвилин», - розповідає начальник Департаменту поліції охорони, генерал поліції третього рангу Сергій Будник.

Тривожні кнопки від грабіжників сховані не лише у магазинах, а й на АЗС та навіть – у бібліотеках. На черзі – квартири й будинки. Такими кнопками хочуть оточити ще дороги й місця заторів.

«Пропонується встановлення таких кнопок і в індивідуальному житлі – в квартирах, в будинках», - розповідає Будник.

Сигналізатори поліція охорони встановлює не лише у стаціонарних об’єктах. Для громадян – спеціальні мобільні «тривожні кнопки».

«Якщо говорити про тривожні кнопки, то така практика є і в інших країнах. Сьогодні ми відпрацьовуємо не тільки стаціонарні кнопки, але й мобільні», - каже Будник.

У планах також – встановлення відеокамер та додаткових технічних приладів, які дають можливість відслідковувати і громадський порядок, і можливість дорожнього руху і заторові явища.

Адреси розміщення тривожних кнопок столичної поліції на території міста оприлюднені на сайті Національної поліції Києва.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення