​Шкідливе виробництво на Житомирщині: люди масово труяться (відео)

У Житомирській області загрозливих масштабів набирає бізнес, що не поступається бурштиновому – це випалювання деревного вугілля. Прибуток від такого мало затратного виробництва сягає 300%. Але окрім того, що в гонитві за наживою вирізаються ліси, страждають селяни.

​Шкідливе виробництво на Житомирщині: люди масово труяться (відео)

Першими жертвами масової задухи стали пенсіонери і хворі на астму. Дехто втрачав свідомість, інші – голос. Невідомий кашель навіть зірвав навчальний рік – учні Чуднівського району з півмісяця не могли ходити до школи.

Місяці три тому за селом Червоні Хатки виросла загорожа колючого дроту. За ним на території у два гектари розташоване те саме скандальне шкідливе виробництво – величезні бочки, у яких спалюють деревину. І хоча бочки зараз не димлять, з обсягів заготовленої деревини видно, що підприємство зупинятися поки не збирається. Селяни у Чуднівському районі повстали проти такого підприємства, і навіть зібралися дорогу перекривати.

На загородженій території окрім отруйних бочок є чорні целофанові тюки. Показати їхній зміст власник Віктор Мірошниченко відмовляється, мовляв там – особисті речі.

При цьому він твердить, що його підприємство ще навіть не запрацювало: «Виробництво тут ще не почалось. Документи на виробництво тільки-но були подані».

Але селяни просять не вірити йому. Кажуть, що дозволу на роботу отруйного підприємства ніхто не давав, проте воно працює і вдень, і вночі.

Зупиняти шкідливе підприємство селяни вирішують радикально: «На трасу, ми нікому не віримо, поки в нас не знімуть бочок». Ходу обурених протестувальників зупиняє сільський голова. Із власником отруйних бочок вивозить їх за межі села, але просить часу.

«Підприємство отримає другу земельну ділянку поза межами Червонохатківської сільської ради, перенесе повністю туди виробництво. Єдине, що підприємство просить, надати час для того, щоб завершити технологічний цикл», - повідомив голова Чуднівської районної ради Олександр Кондратюк.

На все-про все селяни дали підприємцю й чиновникам десять днів. Інакше – обіцяють влаштувати погроми.

«Будемо все руйнувати. Підемо до президента, у Верховну Раду будемо звертатися, хай нам допоможуть, щоб наших дітей і внуків не труїли», - кажуть місцеві мешканки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення