​Сімейний трилер: вбивця два роки на волі, і просить не переслідувати його (відео)

Вбити, зізнатися і не понести покарання. Як таке можливо?

​Сімейний трилер: вбивця два роки на волі, і просить не переслідувати його (відео)

У Києві майже два роки тому чоловік вбив свого родича, проте весь цей час замість арешту насолоджується свободою. Обвинувачений, який зізнався у скоєному, спокійно ходить на суди, а матір вбитого і досі вимагає справедливого правосуддя. Більше того, після розправи над родичем чоловік пішов працювати в охорону.

Як вбивали

Матір вбитого Валентина Керись розповідає, що її 29-річного сина зарізали по-звірячому вночі неподалік станції метро «Червоний хутір». Вбивство сталося в листопаді 2014-го.

«Він його вдарив раз, другий і третій. Ігор впав. В нього був ще мобільний, який кинули в воду. Роздягають його – він тільки був у плавках. Цю одежу збирає … Палять цю одежу», - згадує жінка.

Тодішня міліція швидко знайшла злочинця. Брат колишньої дружини загиблого сам зізнався у скоєному.

«Мельниченко Андрій Анатолійович. Він зізнався, як він йому три ножові поранення наніс, як він палив одежу», - розповідає Валентина.

Вирок суду

Єдине покарання за особливо тяжкий злочин для Андрія Мельниченка за 2 роки судів – аж 4 місяці домашнього арешту. Матір вбитого щомісяця їздить на суди до столиці – 350 кілометрів.

«Я їм задаю запитання: чого відпустили? Він людину вбив. Він собаченя якесь вбив чи що?», - обурюється жінка.

За словами судді, яка нині розглядає справу, міру запобіжного заходу обирав інший служитель Феміди. І чим він керувався – не знає.

«Як обирався запобіжний захід – це не до мене питання. Цим займаються слідчі судді в процесі досудового слідства. Домашній арешт обирався слідчим суддею», - каже суддя Людмила Сизова.

Прокурор: доказів провини достатньо

Мельниченка судять у Дарницькому суді. Журналіст «Надзвичайних новин» зустрів його якраз біля будівлі суду, куди він крокував чомусь разом із прокурором.

Прокурор Київської місцевої прокуратури № 2 Володимир Новохацький, звісно, не підтверджує, що товаришує з обвинуваченим. «Я йшов, поставив автомобіль, йшов до суду, і по дорозі йшов він», - пояснює прокурор.

Він твердить, доказів провини достатньо, бо Андрій сам зізнався. А брати його під варту – заново розпочинати справу в суді.

«Зізнається, що дійсно була суперечка між ним та потерпілим, в ході якої було нанесено ножові (поранення, - Ред.). Покарання максимальне там 7 років з конфіскацією майна», - розповідає Володимир Новохацький.

Обвинувачений на запитання журналіста про те, чи визнає себе вбивцею, мовчить.

У залі суду з журналістами теж говорити не хоче – весь час дивиться у телефон.

Ось такий діалог відбувся між ним і журналістом:

- З Ігорем ви розправились?- До побачення.- Ви на суді визнали, що наносили тяжкі тілесні ушкодження.- До побачення. Буде адвокат – до нього питання. Мені з вами не цікаво. Тому, будь ласка, не переслідуйте мене.

А переслідувати треба було. Андрій єдиний представляв захист і був проти відеозйомки. Його адвокат так і не прийшов. Саме через це розгляд справи про вбивство Ігоря Керися вчергове відклали.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення