Скандал у Мінсоцполітики: ОБСЄ влаштувало чиновникам фуршет за 18 тисяч євро (відео)

Міністр соцполітики Андрій Рева влаштував обід своїм підлеглим в одному з найдорожчих готелів Києва, де за фуршет на 150 осіб доведеться заплатити майже 18 тисяч євро. За чиї кошти чиновники харчувалися вишуканими делікатесами?

Скандал у Мінсоцполітики: ОБСЄ влаштувало чиновникам фуршет за 18 тисяч євро (відео)

Ці фото з бенкету чиновників Міністерства соціальної політики стали хітом Інтернету. На світлинах видно, як поважні жінки смакують делікатесами в готелі "Хілтон" - одному із найдорожчих готелів столиці.

Після того, як скандальні світлини були опубліковані, у Міністерстві не забарилися з відповіддю. На своїй сторінці у Facebook журналістові, який не зміг потрапити на захід. відповіли у хамській манері.

"Чи має право журналіст на публічну істерику? На це питання, навіть у сутінках свободи слова відповідь однозначна - ні. У маховик обговорень цієї "сенсації" в безмежному Інтернет - просторі радо втягнулись і свої, і чужі, і умовно свої, і умовно чужі, й політики, й активісти, й просто ті, в кого традиційне осіннє загострення", - йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі у бенкетній залі чиновники з регіонів обговорювали разом із міністром Андрієм Ревою впровадження соціальних реформ. Говорили про децентралізацію, гендерну рівність і домашнє насильство. Також у програмі - вручення державних нагород. Але скільки ж коштує посидіти в готелі та посмакувати середземноморськими делікатесами?

"Оренда залу на весь день коштує 3700 євро. Стандартні варіанти кава-паузи варіюються від 10 до 15 євро. Якщо це страви, то ціна бенкету 75 євро з людини", - сказала представниця готелю журналістові "Надзвичайних новин".

Фуршет на 150 осіб у престижному готелі коштував близько 18-ти тисяч євро. Але в Міністерстві соцполітики запевняють: гроші - не їхні. Бенкет для чиновників організувала місія ОБСЄ в Україні, в рамках спільного проекту.

"Визначення місця проведення цього заходу відбувалося за визначеною процедурою закупівлі товарів і послуг, які є прийнятими в ОБСЄ. Оскільки це захід на весь день, то звісно ми забезпечували харчування. В даному випадку ми дійсно отримали найнижчу ціну з усіх можливих за тих вимог, які ми ставили", - каже координатор проектів ОБСЄ в Україні Андрій Дзюбенко.

Представник також наполягає на тому, що учасники обговорили свої питання і розійшлися, мовляв, нікого не залишали ночувати у номерах за 370 євро. Та, на жаль, від обговорення проблем, як і від статутсу фуршету, якість соціальних послуг в Україні не залежить.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення