Скандал у виправній колонії: зек вбив свого співкамерника (відео)

Що змусило засудженого вбити свого сусіда по камері?

Скандал у виправній колонії: зек вбив свого співкамерника (відео)

У Катеринівській виправній колонії на Рівненщині засуджені відбувають покарання за тяжкі злочини. І хоч у колонії рівень охорони максимальний, однак це не вберегло засудженого від смерті. Вбивство сталося у дворі для прогулянок. Двоє в'язнів билися так запекло, що навіть свідки не втручалися в їхню бійку.

«Я якраз готував їжу і почув, що надворі скандал, вибіг. Побачив, що один лежав на спині, а інший бив його ногами. Я його відтягнув і казав, щоб припинив це, бо вони ж друзі, на що він мені відповів, що вб’є його. І тоді підбіг і ще чотири рази вдарив його у живі», - розповідає свідок убивства.

Після побиття в’язень зміг доповзти до ліжка, де і помер. Сліди його крові були на підлозі та дверях.

«Було виявлено засудженого на спальному місці з явними ознаками тілесних ушкоджень. Відразу було викликано фельдшера та надано першу медичну допомогу, але, на жаль, було констатовано смерть даного засудженого», - повідомила речниця Пенітенціарної служби в Рівненській області Марія Панчелюга.

У тюрму 48-річний в’язень потрапив за вбивство людини. Його убивця, за словами, поліцейських, професійний крадій. Він уже зізнався у скоєному і розповів про мотиви жорстокої вбивства свого співкамерника.

«У них конфлікт виник через те, що загиблий обізвав підозрюваного непристойним словом. Після цього розпочалася бійка, в ході якої засуджений побив співкамерника», - розповіла речниця ГУ Національної поліції в Рівненській області Марія Юстицька.

Половину свого життя 42-річний підозрюваний відсидів за ґратами. Тепер за вбивство співкамерника йому загрожує ще 15 років ув'язнення.

У цій колонії такі випадки непоодинокі. В липні минулого року там помер 40-річний в’язень внаслідок травми голови, яку йому завдав його співкамериник. Як з'ясувалося пізніше, між загиблим та його 22-річним сусідом по камері виник конфлікт, під час якого останній схопив молоток та вдарив чоловіка ним по голові. Від отриманих травм той помер на місці. 22-річний зловмисник відбував покарання за крадіжки, а загиблий був засуджений за грабіж і незаконне зберігання зброї.

У вересні 2014 року у цій колонії від рук співкамерника помер засуджений. Напередодні вбивства чоловіки пішли працювати у теплицю, де розпивали алкоголь. Між чоловіками виникла сварка, під час якої один із засуджених вдарив іншого дерев'яною палицею по голові, від чого чоловік помер на місці. Загиблий 45-річний засуджений відбував покарання за зґвалтування неприродним способом, а підозрюваний у його вбивстві - за грабіж.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення