​Скільки українці витрачають на їжу: результати опитування

 FaceNEWS

«Якщо чесно, ми всі шоковані реально від цін, від усього цього»

​Скільки українці витрачають на їжу: результати опитування

Останніми днями через заяви міністра соціальної політики Андрія Реви в Україні пішло багато розмов щодо витрат на продукти харчування. Нагадаємо, що коментуючи слова журналістів про те, що українці витрачають 50% доходів на їжу, тоді як німці – 14%, чиновник відповів, що це «система пріоритетів» і згадав про війни і голодомори.

«Мій батько все життя вважав своїм головним пріоритетом добре поїсти. Він вважав, що можна в чомусь собі відмовити, в якихось речах, але здорове і повноцінне харчування – це надзвичайно важливо», - заявив міністр.

Про те, чи багато українці витрачають на продукти, кореспонденти телеканалу «112 Україна» розпитали людей в центрі Києва.Віктор, 75 років, пенсіонер, Київ: «Якщо я витрачав 4 тисячі, то зараз витрачаю близько 8,5 тисяч гривень на двох осіб».

Андрій, 30 років, таксист, Київ: «Я думаю, близько 30% -35% (від заробітку, - FaceNews) йде тільки на те, щоб поїсти. Хліб, молоко, фрукти, овочі, м'ясо хотілося б, але вже менше. А про морську рибу я вже не кажу».

Данило, 38 років, менеджер з продажу, Кривий Ріг: «Все залежить від заробітної плати. Якщо людина заробляє 3-4 тисячі, половина йде. Зараз ціни такі в магазинах, теж бачили ж, за 50 гривень нічого не візьмеш».

Мирослав, 29 років, адміністратор, Рівне: «Це буває половина, тобто 50%, а буває і більше, тому що кожен день все дорожчає. Якщо чесно, ми всі шоковані реально від цін, від усього цього. Сьогодні простий українець не може собі дозволити якісну їжу, він змушений купувати дешеві замінники всілякі».

«Я живу з подругою, то вона щось (купує, - FaceNews), то я, тому близько 4 тисяч. Мої батьки проживають в селі, вони мені допомагають із цим».

Максим, 30 років, бізнесмен, турист з Росії: «У місяць тут в Києві я витрачав майже 2 тисячі гривень в день, але це на сім'ю. Ми туристи, а це дуже смачна країна. Вареники, салати, борщ з пампушками. Борщ з пампушками – це обов'язково».

Олена, 65 років, пенсіонер, Житомирська область: «Я отримую таку пенсію, що вистачає тільки на продукти. Близько 1 500 гривень, і мені цих коштів вистачає лише на продукти, тому що м'яса і сала я не їм, але їм, люблю рибу і молочні продукти».

Сергій, 57 років, екскурсовод, Київ: «Я думаю, на їжу ми витрачаємо кілька тисяч гривень. Ми живемо дуже скромно і їмо дуже мало. І це не тільки тому що ми не багаті. Це наше переконання. На м'ясо зовсім мало витрачаємо».

Оксана, 28 років, економіст, Київ: «Приблизно 5-6 тисяч гривень. Овочі, фрукти, м'ясо, набір на борщ, тобто особливо ніяких делікатесів ми собі не дозволяємо».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення