Слідчого та його друзів підозрюють у зґвалтуванні та вбивстві 16-річної дівчини (відео)

На Тернопільщині батьки знайшли повішеною на дереві доньку. Основна версія поліції – самогубство, однак рідні загиблої в це не вірять. До того ж, у справі є чимало доказів, які доводять: дівчину вбили. Але хто?

Слідчого та його друзів підозрюють у зґвалтуванні та вбивстві 16-річної дівчини (відео)

За два тижні до трагедії, як пригадує мама 16-річної Світлани Притули, донька посварилася зі своїм хлопцем і весь час ходила у пригніченому настрої. Та раптом після спілкування в соцмережах почала проситися у батьків піти погуляти.

«Скільки я живу, не пам’ятаю, щоб вона так просилася, як тоді», - пригадує матір загиблої Світлани Алла.

Батьки погодилися відпустити дівчину, але за умови, що з нею піде старший 19-річний брат. Однак того дня дискотеку скасували і молодь швидко розійшлася, але Світлана залишилася з друзями.

«Я кликав її, щоб іти додому, але вона сказала, що мене наздожене. Про це говорила і подружка її, Соломія. Я вагався іти чи не йти, думав, що мені на це вдома скажуть. Але подумав, що нічого з нею не станеться. Моя подружка Катя теж сказала, що вона наздожене, то ми й пішли», - пригадує брат загиблої Іван.

За словами подруги загиблої Світлани Ірини, у дівчини тієї ночі був гарний настрій: вона сміялася, веселилася, адже з нею був хлопець, якого вона кохала.

«Я точно знаю, що вони їй писали в соцмережах, аби вона приходила на дискотеку. Знаю, що вона спілкувалася із хлопцем Романом, він колишній міліціонер. Світлана казала, що він хороший, може вона його навіть кохала», - розповідає подруга Ірина.

Світланина мама розповідає: прокинулася близько першої години ночі і побачила, що доньки вдома немає. Жінка почала нервуватися. О третій годині чоловік вирішив шукати доньку. Батьки Світлани не встигли виїхати з двору, як їм назустріч на шаленій швидкості промчала машина, яку вони впізнали одразу.

«Ми побачили номера і те, що то була червона машина. Поки чоловік розвернувся назустріч, машина вже втекла. Я так думаю, що там доньку і перевозили і мені здається, що там хлопець був не один», - припускає жінка.

Тієї ночі, шукаючи дівчину, батьки заходили до всіх її знайомих і навіть телефонували до водія автомобіля, якого вони бачили. Хлопець спершу відмовлявся, але потім зізнався – він і ще троє його друзів їздили в сусіднє село, де трохи випили. Після цього він відвіз друзів додому, а потім – і Світлану. Та коли поліцейські привезли хлопця на місце, аби він показав, де висадив дівчину, за дивним збігом обставин саме він і знайшов її повішеною.

«Нас було четверо, ми ходили і не бачили, а він, який бачить на одне око, пішов туди і показав поліції, що щось висить», - каже матір загиблої.

Сам Михайло, той хлопець, що підвозив Світлану і бачив її живою останнім, коментувати будь що відмовляється. Однак розповідає: тієї ночі він кохався з дівчиною, після чого підвіз її, але не додому. Каже: вона була в гарному настрої і жодних натяків на самогубство не було.

«З нами були колеги і дівчина ця, ми приїхали додому. Я її не вбивав і не знаю, хто це зробив», - каже Михайло.

Під час спілкування із журналістами «Надзвичайних новин» хлопець помітно нервується і приховує, що знає Романа – хлопця, в якого була закохана загибла Світлана. За дивних обставин усі його друзі, з якими він був тієї ночі, виїхали на заробітки закордон. Тож батьки загиблої дівчини впевнені: друзі Михайла заробляють кошти, аби закрили справу.

У селі, де проживала загибла, ніхто в її самогубство не вірить, адже дівчина мала багато планів на майбутнє. Натомість батьки Світлани впевнені: їхню доньку зґвалтували, а потім – повісили, а Роман, колишній працівник поліції, міг підказати як це зробити правильно. До того ж пізніше з’ясувалося: хлопець - друг слідчого, який вів це кримінальне провадження.

«Він був не один, їх було троє. Вони, мабуть, почали її ґвалтувати і вона просто не витримала. Інакше чого б у неї була така кровотеча? У неї кров текла по взутті, була ціла калюжа крові. Вони, мабуть, порвали їй все всередині, а потім побачили, що вона померла, злякалися та й повісили її», - припускає матір загиблої.

Журналісти «Надзвичайних новин» разом із рідними та знайомими пішли на місце, де знайшли дівчину і з’ясували: залізти на дерево, не забруднивши одяг, без жодної подряпини – нереально.

«Якби вона сама вилазила на дерево, то в неї були б руки грязні, колготки порвані. Стовбур дерева сягає близько двох метрів і це ніч була. Як вона могла вилізти вночі?», - каже бабуся Світлани.

У районній поліції і прокуратурі від спілкування з журналістами «Надзвичайних новин» на цю тему відмовляються.

«З цього приводу я нічого коментувати не буду», - каже начальник Кременецького відділу поліції Володимир Галевич.

Кримінальне провадження розслідували півроку, але потім закрили за відсутністю складу злочину. Однак через суд слідство поновили.

В обласному управлінні поліції Тернопільщини наполягають на версії самогубства, мовляв, батько дівчинки був суворий і не пускав школярку гуляти. Тож це і стало причиною самогубства.

«На сьогоднішній день вважати, що є якась інша причина смерті, немає підстав. Можливо і сьогоднішнє дорозслідування додасть нові деталі в цій кримінальній справі, можливо виникне ще одна версія чи якесь підтвердження. Треба дочекатись, коли буде проведене це розслідування», - каже начальник сектору зв’язків з громадськістю Тернопільської обласної поліції Сергій Крета.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення