Смарт-квартира – планування та особливості

Смарт-квартири – це абсолютно новий підхід до потреб клієнта. Максимально ефективне використання кожного квадратного метра. Купуючи таку квартиру, клієнт отримує повністю готовий продукт – житло «під ключ».

Смарт-квартира – планування та особливості

Смарт-квартири – це абсолютно новий підхід до потреб клієнта. Максимально ефективне використання кожного квадратного метра. Купуючи таку квартиру, клієнт отримує повністю готовий продукт – житло «під ключ».

Що таке нова квартира смарт-формату?

Смарт-квартири – це новий стандарт якісного житла. Поки що це новинка на ринку нерухомості, але інтерес до них зростає з кожним днем. Багато хто плутає нову квартиру смарт з квартирами-студіями, малометражками та однокімнатними квартирами. «Smart» в перекладі з англійської означає «розумний». В смарт-квартирах кожен квадратний метр використовується раціонально, з максимальним рівнем комфорту для мешканців.

Ідея розумної організації внутрішнього простору нової квартири належить американцям. Висока вартість нової землі стимулювала забудовників будувати будинки з максимально ефективним використанням кожного квадратного метра. Цю ідею перехопили європейці, тепер вона дійшла до нас. Більшість людей впевнені, що смарт-квартири дуже маленькі та годяться тільки для студентів. Насправді планування таких квартир створюється з урахуванням нової потреби майбутніх власників. Це може бути сімейна пара, та сім'я з дітьми.

Смарт-квартира в новобудові – це економний варіант поліпшення житлових умов. При цьому завдяки розвитку інформаційних технологій пошук такого формату житла на спеціалізованих сайтах став легше ніж похід до магазину.

Переваги та недоліки smart-квартири

Сьогодні очевидні багата переваг цих квартир:

  • Відсутність несучих конструкцій всередині квартири дозволяє планувати приміщення з урахуванням переваг майбутніх мешканців.
  • Вартість, на перший погляд, не сильно відрізняється від ціни стандартних квартир. Але в типових квартирах в новобудовах до 30% площі припадає на марну, тобто таку, яку неможливо використовувати раціонально. Довгі вузькі коридори, прямокутні напівтемні кімнати, занадто великі санвузли та маленька кухня. Нові квартири формату смарт не мають цих недоліків. У порівнянні зі стандартними, планування смарт-квартир на 40% раціональніше, що дозволяє уникнути оплати «непотрібних» квадратних метрів. За нинішньої вартості житла цей фактор відіграє істотну роль.
  • Сервіс. Сучасні смарт-квартири – новинка на вітчизняному ринку. Тому забудовники пропонують кілька варіантів ефективного планування, часто – з розстановкою меблів та рекомендаціями по дизайну.
  • Абсолютно нова концепція будівництва житла. Найчастіше забудовники обмежуються зведенням будівлі та продажам «коробок» – квартир з голими стінами та відсутніми інженерними комунікаціями. У кращому випадку нова квартира буде підготовлена під чистову обробку. Смарт-концепція передбачає здачу житла «під ключ».
  • Смарт-концепція поширюється на облаштування прибудинкової території. У житлових комплексах зі смарт-квартирами все передбачено для комфортного проживання. Парковки перенесені під землю, а двори обладнані дитячими та спортивними майданчиками, облаштовані місця для прогулянок та відпочинку.

До недоліків нової квартири можна віднести тільки один – їх мало. Таке житло ще не набуло широкого поширення. Але ринок якісного житла постійно розширюється, попит на смарт-квартири вже є, та продовжує неухильно зростати.

В якості висновку

Смарт-формат – це абсолютно новий підхід до потреб українців:

  • нова квартира відповідає потребам покупця;
  • кожен квадратний метр житлової площі нової квартири функціональний;
  • планування нової квартири сприяє створенню затишної атмосфери;
  • мінімум обмежень в новій квартирі.

Купуючи таке житло, клієнт отримує повністю завершений продукт – квартиру «під ключ».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення