Смерть 6-класниці на уроці фізкультури: з’явилися нові подробиці (відео)

У Бердянську, що в Запорізькій області, 12-річна учениця померла просто на уроці фізкультури. Лікарі 4 години намагалися врятувати дівчину, однак марно. Нині у цій справі з’явилися нові подробиці.

Смерть 6-класниці на уроці фізкультури: з’явилися нові подробиці (відео)

У гімназії, де навчалася Олександра, кожен вчитель бере з собою на урок аптечку на випадок, якщо комусь із дітей стане зле. Вчителька фізкультури, на уроці якої померла Саша, до приїзду швидкої намагалася повернути дитину до тями.

«Дівчина була без свідомості, але ми старалися її врятувати, робили все можливе. Окрім нашатирного спирту, води і підняття ніг я нічого не робила, реанімаційні дії я не проводила», - розповідає фізрук Людмила Баєвська.

Діти, що були поряд із ученицею, кажуть: все сталося миттєво. За словами дітей, Саша завжди добре почувалася.

«Ми тільки почали бігти, як Саша зупинилась і потім впала, вчителька швидко відреагувала», - говорить однокласниця Дар’я.

Педагоги кажуть: медики швидкої допомоги приїхали через 7 хвилин після виклику і одразу ж почали рятувати дівчину. На допомогу лікарям прибули ще дві бригади швидкої. Врятувати дівчину медики намагались упродовж чотирьох годин.

У школі розповідають, що Саша ніколи не скаржилася на здоров’я і займалася фізкультурою в основній групі.

Лікарі-реаніматологи кажуть: смерть дівчини була неминучою, адже попередня експертиза встановила: у школярки стався напад гострої коронарної недостатності, тож під час таких нападів смерть настає миттєво. До того ж у цього захворювання симптомів немає, а виявити його можна лише під час ультразвукового дослідження.

«Існує патологія, яка несумісна з життям, і на жаль, у даному випадку так і сталося», - сказав завідувач підстанцією швидкої допомоги у місті Бердянськ Валерій Тихонов.

Тим часом у прокуратурі справу не закривають і продовжують вести розслідування. Даний інцидент кваліфікують за двома статтями - неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя дитини та умисне вбивство.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення