Смерть студентки в університеті: чому мовчить Міністерство освіти? (відео)

21-річна студентка, прийшовши зранку на пари, викликала ліфт, але раптом втратила свідомість і померла. Поки студенти та викладачі намагились допомогти дівчині, друзі кинулись шукати університетську медсестру, однак її ніде не було. Керівництво вишу у свою чергу запевняє: у навчальному закладі є аж три медсестри.

Смерть студентки в університеті: чому мовчить Міністерство освіти? (відео)

21-річна Людмила Заруцька вранці 19 грудня прийшла на пари у другий корпус університету та викликала ліфт. Однак щойно двері відчинилися, дівчина знепритомніла.

«Впала, і більше їй не змогли нічим допомогти. Намагалися і вчителі, студенти, потім і лікарі приїхали, але вже було пізно»,- каже подруга померлої Єлизавета.

Першими дівчину взялися рятувати подруги і кинулися за медсестрою, яка мала би бути на робочому місці. Коли дівчата її не знайшли, викликали швидку. Медики прибули швидко, але нічим допомогти не змогли.

«Це раптово сталося, протягом 10 хвилин. У нас раніше був лікар і медсестра, а тепер тільки одна медсестра. Тут у нас є три корпуси, і вона одна на всі ці трикорпуси», - говорить декан факультету економіки аграрно-промислового комплексу Михайло Коцупатрий.

Молодь, що навчається в цьому університеті, розповідає: жодного разу за пару років навчання ніхто не бачив ту саму єдину медсестру. У соціальних мережах також з обуренням дивуються, як це на 14 тисяч студентів немає жодного лікаря.

Однак, чи могла врятувати Людмилу від смерті присутність університетського медика, невідомо. В навчальному закладі розповідають, що за тиждень до смерті дівчина нібито лікувалась на денному стаціонарі, бо мала проблеми із серцем.

«Перед цим вона тиждень лікувалася амбулаторно в лікарні. Був серцевий приступ, і бригада не могла її врятувати», - каже декан факультету економіки аграрно-промислового комплексу.

Керівництво університету звітує, що на всі 14 тисяч студентів є троє медсестер, але і це, мовляв, велика заслуга, бо Міністерство освіти взагалі не передбачає медиків навіть у великих державних інститутах.

«Це не до мене питання. Як ви розумієте, є певні штатні розклади, скільки вишу треба лікарів, медсестер. У штаті університету медичного персоналу не передбачено. Штат університету - це те, що оплачується державними коштами», - каже в. о. ректора Київського національного економічного університету Дмитро Лук’яненко.

Журналісти «Надзвичайних новин» запитали у профільного міністерства про те, яка ж ситуація з медиками в інших навчальних закладах. Але поки що на запит відповіді немає.

А тим часом у Національному економічному університеті проводять перевірку і планують шукати резерви для збільшення кількості медиків. Журналісти також поцікавились, чи є в навчальному закладі хоча б елементарна аптечка. І після 5 хвилин вагань охоронці таки пригадують, що вона знаходиться у їхній кімнаті.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення