​Смерть в мотузковому парку: інструктор розбився, а винних – досі немає (відео)

У Новоград-Волинському Житомирської області загинув 16-річний юнак, який працював інструктором на канатній дорозі. Він зірвався з восьмиметрової висоти і головою вдарився об асфальт.

​Смерть в мотузковому парку: інструктор розбився, а винних – досі немає (відео)

Хлопець був без захисного шолому, тож до лікарні його привезли у вкрай тяжкому стані. Медики зробили все, що могли, проте через п’ять днів, не приходячи до свідомості, він помер. Чому так сталося і кого звинувачує матір, яка втратила свою єдину дитину?

Владу було лише 16. Мріяв стати програмістом і вже цієї осені мав їхати на навчання до Польщі. Але спершу вирішив підзаробити вдома. Хлопець, як і чимало його друзів, знайшов роботу в центральному парку Новоград-Волинського. Тут він влаштувався інструктором на канатній дорозі.

Трагедія сталася на день міста. Влад спустив донизу маленьку дівчинку і мав прослідувати за нею, але раптом зірвався з восьмиметрової висоти. Хлопець був без захисного шолому, і при падінні вдарився головою об асфальт. До лікарні «швидка» привезла юнака у вкрай тяжкому стані, а травми були несумісні з життям.

«Серйозна черепно-мозкова травма, перелом кісток черепа, забій головного мозку і порушення стовбурових структур, які відповідають за роботу серцевої системи, дихальної та інших», - розповідає дитячий анестезіолог лікарні Новоград-Волинського Геннадій Малінський.

За п’ять днів, не приходячи до свідомості, Влад помер. Його смерть зараз розслідує місцева поліція. Правоохоронцям уже відомо, чому впав юнак. Тепер шукатимуть винного.

«На даний час встановлено, що той карабін був несправним, тобто він розігнутим був, і тому сталася така трагедія. На даний час відкрито провадження за статею 271 частина 2. Це порушення вимог законодавства охорони праці, там передбачено позбавлення волі», - повідомив слідчий Новоград-Волинського відділу поліції Юрій Ющук.

Щоправда, підозрюваних у слідства поки що немає. Головні ж претензії – до власників канатної дороги. Вже відомо, що Влад працював неофіційно і жодних інструктажів з техніки безпеки не проходив. Це підтверджує Тетяна – подруга загиблого хлопця, яка також працювала в мотузковому парку.

«Прийшла адміністрація, сказали: вчіться, лазьте. Я спочатку на собі вчилася, ніякий договір не підписували. Ніхто нічого», - розповідає Тетяна Бігун.

Мати та друзі Влада винним у трагедії вважають підприємців, які облаштували канатну дорогу і не подбали про безпеку працівників.

«Зараз вони говорять, що Влад прийшов і сам туди поліз, валять це все на нього. Я це все розумію, але як, чому така висота, де були дорослі? Чому вони не бачили? Чого не перевірили карабін?», - каже Любов Остринська, яка втратила єдиного сина.

Місцевий підприємець, якого мати Влада звинувачує у смерті сина, всі закиди відкидає. І запевняє: ані до канатної дороги, ані до землі в парку, де сталася трагедія, він стосунку не має.

«Власники – ровенчани. Ми не маємо до цього ніякого відношення - раз. Вони зараз їдуть демонтувати цю гірку. Ось, будь ласка, і задавайте їм питання. Договору про земельну ділянку в виконкомі взагалі немає. Той, хто вам каже інформацію, не володіє інформацією, є договір про співпрацю», - пояснює підприємець Дмитро Іванченко.

Облаштовував канатну дорогу в Новоград-Волинському ще торік – підприємець з Рівного Віталій Шикула. Тепер він там не працює.

«Минулого року я працював там як підприємець, але цього року Дмитро Іванченко оформив договір на себе по цьому атракціону, і працює там як підприємець в 2016 році. Я взагалі там не працюю цього року», - каже Віталій Шикула.

Щодня на місце трагічного падіння Влада приходять його друзі та знайомі, приносять квіти та лампадки.

Вони вимагають знайти та покарати винних, аби на таких атракціонах люди більше не гинули.

«Хочемо не забувати його, хочемо, щоб всі знали, яка сталася трагедія, щоб не повторилося того, як з нашим Владом, бо це дуже велике горе. І мати залишилась одна», - каже подруга загиблого юнака Анастасія Василенко.

Якщо поліція таки знайде винуватця загибелі юнака, він ризикує потрапити до в’язниці на 7 років. А поки його шукають – канатну дорогу, де сталася трагедія, вже почали розбирати.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення