Стогній відмовився від посту голови Національної поліції: не обійшлося без скандалу (фото)

 FaceNEWS

Костянтин Стогній відмовляється від посади голови Національної поліції.

Стогній відмовився від посту голови Національної поліції: не обійшлося без скандалу (фото)

Так автор проекту "Надзвичайні новини" відповів на петицію, розміщену на сайті президента України.

"Спасибі всім хто в мене вірить! Але... Вибачте мене, будь ласка - я цього не вартий(. Хоча б тому, що не розумію кому це зараз потрібно. Кому з політиків зараз треба знову оживити кримінальні справи? Починаючи з Саші Білого і закінчуючи Шереметом і Княжичами? Поки правоохоронні органи будуть кишеньковим Клубом політичної групи - я "пас", - написав Костянтин Стогній на своїй сторінці у Facebook.

Петиція була опублікована після гострої полеміки про перестрілку правоохоронців у Княжичах між ним і радником міністра МВС Антоном Геращенко.

В інтерв'ю виданню "Гордон" Стогній пояснював, чому офіційна інформація не стикується з тим, що він знає з власного досвіду, чого вчили і до чого зобов'язують посадові інструкції. Нагадаємо, раніше він служив у київському карному розшуку. Пізніше став радником міністра внутрішніх справ. Рапорт про звільнення подав у 2009 році. Як зазначив Стогній, розстріл в Княжичах - це операція зачистки.

"У Княжичах п'ять убитих і ні одного пораненого. Таке відбувається тільки при операціях зачистки", - пояснює він.

Після цієї заяви Геращенко звинуватив Стогнія у співпраці з "московськими замовниками", і назвав його колишнім прес-секретарем екс-міністра МВС Захарченка. Після цього Стогній подав у суд на Геращенко позов про захист честі і гідності.

Інформація, озвучена радником Авакова в ефірі "Шустер. Live", не відповідає дійсності. Це доводить рапорт Стогнія про звільнення з органів внутрішніх справ. Крім того, на сайті МВС, а нині - Нацполіції останні згадки про нього в якості радника міністра внутрішніх справ датовані груднем 2010 року. У свою чергу Віталій Захарченко зайняв посаду глави МВС в листопаді 2011 року.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення