Стосується кожного: у дитсадку дівчинка травмувалася до больового шоку (відео)

У столичному дитсадку малечі аж до больового шоку затисли пальці у дверях. Випадковість чи свідомі дії виховательки-садистки? Справою вже займається поліція, попереду – суд.

Стосується кожного: у дитсадку дівчинка травмувалася до больового шоку (відео)

У дитячому садочку сильно травмувалася дитина. У адміністрації київського дошкільного закладу ситуацію пояснюють так, наче дівчинка сама затисла пальці у дверному проході – аж до больового шоку. Втім, розповідає мама постраждалої дитини, це вже не перший інцидент, що стався у цьому дитячому садочку. Після останнього випадку дитина змушена відвідувати невропатолога.

Нині трирічна Софія – з загіпсованою рукою. Пальці дівчинці зламали у дитячому садку. Батькам сказали, що сталося це випадково.

«Моя дитина дуже дико кричала. Мені сказали, що їй там прищемили пальчики, але вони помазали маззю. Медсестра каже. Я як медик подивилася на пальці, а вони втричі більше, і синці, сині. Я відразу зрозуміла, що там взагалі дуже страшна картина була», - розповідає Марія, мати Софії.

Випадковість? Цілком можливо. Але за словами Марії, це вже не перший інцидент, що стається з Софією у цьому дитячому садочку. Раніше вихователька била дитину, то ж зараз Марія не вірить у збіг обставин.

«Перший раз у нас били дитину, вдруге її отруїли, вона втратила свідомість, а в третій раз зламали їй пальці. Вони нам пропонували гроші за лікування. У них не було співчуття до дитини», - розповідає Марія.

Як саме Софія травмувалася – у виховательки дізнатися не вдається. Жінка просто тікає від журналістів і зачиняється за дверима.

Завідуюча садочка зізнається: провели своє, внутрішнє розслідування і дійшли висновку, що провини виховательки таки немає. У той час, коли Софія зламала руку, доглядальниці на місці не було – вона гралася разом із іншими дітьми.

«Це сталося з необережності самої дитини. Дитинка защемила фалангу пальчика в дверному отворі. Вихователька була в цей час на килимочку з дітьми, помічник вихователя теж була біля дітей», - розповідає Ірина Олійник, в. о. завідуючої дитячого садка №591 (вул.О.Бойченка, 12 а, Дніпровський район).

Утім, адміністрація садочка вирішила виховательку покарати. Як розповів адвокат Тарас Письмак, до робітників цього садочка було накладено адміністративне стягнення.

«До робітників, які безпосередньо були причетні до цього інциденту. Знято 20 відсотків окладу. Догани обом робітникам», - уточнює адвокат.

Саму ж Софію батьки до цього садочка водити більше не збираються. Нині лише регулярно змушені відвідувати невропатолога, бо дитина отримала шок.

«Плаче постійно. Вночі не спить, прокидається – плаче. Мене не відпускає. Лікар каже, що вона отримала больовий шок», - розповідає мати Софії.

Батьки дівчинки вже написали заяву до поліції. Хочуть домогтися, аби такий вихователь більше з дітьми не працював.

Правоохоронці відкрили провадження за фактом заподіяння тілесних ушкоджень. Чи є насправді провина вихователя у цьому інциденті – далі вирішуватиме суд.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення