Страшна знахідка: чоловік возив у машині труп свого знайомого (відео)

На Вінниччині чоловік убив свого товариша, поклав його труп в автомобіль та скинув у кар’єр, а після цього забрав у померлого 11 тисяч гривень, телефон та зі своїм спільником пограбував квартиру покійного. Поліція б і не знайшла убивць чоловіка, якби не ще один злочин.

Страшна знахідка: чоловік возив у машині труп свого знайомого (відео)

Віталій Мироненко - 34-річний мешканець міста Хмільника, що на Вінниччині - ще 12 грудня поїхав з дому на власному автомобілі і не повернувся.

«О 10 годині ранку в понеділок він зник», - каже тесть загиблого Григорій.

Вже наступного дня квартиру чоловіка пограбували. Матір Віталія звернулася до поліції, де почали розшук і зниклого сина, і грабіжника. Аж раптом містечко сколихнула ще одна кримінальна новина: невідомі з молотком напали на підприємця та відібрали в нього велику суму грошей.

«Пройшов я метрів три і почув удар ззаду і я впав. Розвернувся в іншу сторону, побачив, що він так стоїть з молотком у руці і тягнеться за моїми пакетами», - розповідає постраждалий Владислав Горобець.

Один із грабіжників навіть вдавав із себе перехожого, який женеться за іншим бандитом. Обох цих злочинців затримали увечері в старій котельні, куди вони повернулися до схованки з награбованим майном. Вже під час розслідування з’ясувалося, що головний підозрюваний причетний до зникнення, а точніше до вбивства того самого Віталія Мироненка.

Підозрюваний показав експертам, де на 7-метровій глибині під товщею криги лежить і зниклий чоловік, і його іномарка. Для того, щоб перевірити слова підозрюваного, правоохоронці на місце викликали водолаза, який підтвердив, що машина дійсно на дні.

Дістати транспортний засіб вдалося не одразу. Операція, яку проводили рятувальники, тривала упродовж чотирьох годин. Врешті-решт на поверхню підняли той самий автомобіль, а в багажнику знайшли тіло чоловіка.

Поліції підозрюваний розповів, як саме серед білого дня скоїв убивство. Виявиляється, загиблий був його знайомим.

«У них виникло непорозуміння, яке переросло в бійку. Він, взявши камінця, наніс йому удар, який напевне виявився смертельним. Він поклав труп вже вбитого свого знайомого чи товариша в багажник автомобіля, поїхав на кар’єр і цей автомобіль разом з тілом потерпілого скинув у кар'єр», - говорить керівник Головного управління поліції Вінниччини Юрій Педос.

Вбивця забрав у своєї жертви 11 тисяч гривень, телефон і ключі від квартири. Та цього молодикові виявилося замало. Вже наступного дня вони разом зі спільником залазять у квартиру вбитого та виносять усі цінні речі та гроші. Злочинці одразу планували й наступний злочин, який так і не встигли скоїти. Затриманому вже оголосили підозру за трьома статтями.

«Інкримінується вчинення розбійного нападу, вчинення умисного вбивства та вчинення квартирної крадіжки», - розповів керівник ГУ поліції Вінниччини.

За такі злочини чоловікові, який уже відсидів термін за крадіжки і вийшов за «законом Савченко», тепер світить аж 15 років тюрми. Натомість зараз слідство з’ясовує, чи причетний до вбивства спільник підозрюваного.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення