Стрибають під пісні Скрябіна та клянуть «Свободу», яку не кликали на мітинг: що відбувається на Банковій (фото, відео)

Сьогодні біля Офісу президента України проходять одразу чотири акції протесту. Журналісти і блогери протестують проти законопроєктів «Про медіа» і про дезінформацію; фізособи-підприємці – проти змін у законодавстві, які регулюють їхню діяльність; профспілки – проти нового законодавства про працю; аграрії – проти земельної реформи.

Стрибають під пісні Скрябіна та клянуть «Свободу», яку не кликали на мітинг: що відбувається на Банковій (фото, відео)

В поліції вже зробили офіційну заяву про те, що посилюють заходи безпеки, аби не допустити провокацій і сутичок. До місця подій прибули поліцейські, бійці Нацгвардії, кінологи і рятувальники, навіть стягнули спецавтомобілі.

До Офісу президента стягнули спецтехніку. Фото kiev.informator.ua

Ті, хто виступають проти прийняття законів «Про медіа» та «Про дезінформацію», вивісили на паркан красномовний плакат із зображеннями ініціаторів законопроектів.

Як відомо, медійники вважають дані законопроєкти диктаторськими, а намір їх прийняти - як атаку на медіа, адже їх можуть використати як інструмент боротьби з критикою влади в ЗМІ і на таких платформах, як Facebook, Telegram, Twitter і YouTube.

"Хто не скаче... Самі знаєте", - так підписав це відео Юрій Романенко, співзасновник Українського інституту майбутнього, шеф-редактор аналітичного порталу "Хвиля". На мітингу під ОП лунає пісня Кузьми Скрябіна "Нас кинули".

Мітингувальники-підприємці тримають у руках плакати з написами #SaveФОП, «Не ФОПів души, а з митницею виріши», «Ми хочемо працювати в Україні» тощо.

Фото kiev.informator.ua

За даними Delo.ua, біля будівлі Офісу президента зібралося близько 2 тисяч приватних підприємців, які з’їхалися з усієї України. Їх категорично не влаштовують ініціативи щодо реформи оподаткування фізосіб-підприємців, тотального запровадження касових апаратів і великих штрафів за порушення нового жорсткого фіскального законодавства.

Мітинг підприємців під Офісом президента

Фото kiev.informator.ua

Разом із тим, учасники мітингу виступили за підтримку законопроектів №2644 і №2645, які скасовують «драконівські» закони касових апаратів і кешбек (отримання частини штрафу покупцем, який повідомив держоргани про отримання неправильно оформленого касового чека).

«Вони (влада, – Ред.) говорять: вся Європа з касовими апаратами. Але і тут вони брешуть! 90% чеків там не фіскальні», - заявила один з організаторів акції, політик і екс-нардеп Ксенія Ляпіна.

Мітинг підприємців після 11.00 почав згасати: невелика частина його учасників рушили колоною на вулицю Садову, до будівлі Комітетів Верховної Ради.На відміну від попереднього мітингу підприємців (10 лютого), який пройшов без політичних гасел, сьогодні на акції були сотні прапорів «Європейської солідарності», ВО «Свобода». Але протестувальники підкреслюють, що їх сюди ніхто не кликав.

«Ми збиралися три дні, списувалися в соцмережах. Ні слова про політиків не було. Заробляють собі дивіденди на нас», - заявила Оксана, малий підприємець із Золочева Львівської області.

Як учасники протестних акцій, так і користувачі соцмереж вкрай негативно відреагували на партійну символіку.

Відеотрансляцію з місця веде партія «Європейська солідарність».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення