Стрілянина по-прокурорськи: ким і чому залякані свідки (відео)

На Донеччині в одному з кафе п’яний чоловік відкрив стрілянину по відвідувачах та персоналу закладу. Як виявилося пізніше, ним виявився водій щойно призначеного прокурора в місцеву прокуратуру. Коли люди викликали поліцію, копи замість того, щоб затримати дебошира, люб’язно з ним поговирили і разом зі зброєю відпустили святкувати далі.

Стрілянина по-прокурорськи: ким і чому залякані свідки (відео)

Все сталося в одному з місцевих кафе міста Покровськ, що на Донеччині. П’яний чоловік почав безконтрольну стрільбу по всіх відвідувачах та персоналу закладу. Все це зафіксувала камера спостереження.

«Вони почали казати йому, щоб він стріляв. Я стояла за барною стійкою, почула 5 пострілів, всі злякались, почали ховатися. Гільзи прямо за барну стійку відлітали», - розповідає працівниця кафе Марія.

Не менш шоковані люди були і після приїзду поліції, що теж потрапило на відео з камер спостереження. Поліцейські з п’яним дебоширом мило спілкуються, а за кілька хвилин відпустили святкувати далі, навіть не забравши в нього зброю.

У стрілку люди впізнають особистого водія щойно призначеного прокурора Красноармійської прокуратури. А компанія, де він хизувався вогнепалом, вже кілька місяців відверто тероризує це кафе.

«Вони погрожували нам, один із них казав, що заріже мене і йому не страшна ніяка поліція, ні прокуратура. Нічого він не боїться», - розповідає матір власника кафе Надія.

На місце події криміналісти поспішають лише після того, як дізнались про приїзд знімальної групи «Надзвичайних новин». Тим часом вже стало відомо: стрільцю 49 років. Чоловік 7 років пропрацював водієм у прокуратурі, а стріляв із зареєстрованого травматичного пістолета. У поліції тепер обіцяють покарати зловмисника попри впливові прокурорські зв'язки і перевірити слідчу групу, яка в день інциденту просто відпустила буяна.

«Незалежно від соціального статусу и обійманої посади винні особи понесуть заслужене покарання згідно з законодавством», - обіцяє слідчий Покровського відділу поліції Олександр Писаренко.

Кримінальне провадження відкрили за статтею «хуліганство». Якщо очевидну провину стрілка поліція таки зможе довести до суду, йому загрожує до семи років тюрми. Під сумнівом залишається лише те, чи врятує це від терору власників кафе, адже уся компанія, яка у той вечір знущалась над людьми, навіть свідками у справі не проходить.

Натомість люди, які стали свідками стрілянини, вже ледь не відмовляються від звинувачень. А самого стрілка навіть не затримали, не повідомили про підозру і навіть не забрали в нього пістолет. Його просто звільнили, і то лише після приїзду знімальної групи «Надзвичайних новин».

У повідомленні відділу комунікації поліції Донецької області йдеться про те, що саме майор поліції приховав злочин та жодним чином на нього не відреагував.

«За інформацією від наряду поліції охорони на місце було спрямовано слідчо-оперативну групу Покровського ВП, яка доповіла про подію відповідальному від керівництва - начальнику слідчого відділення. В результаті службового розслідування встановлено, що майор поліції жодних заходів для реєстрації злочину та належного реагування не вжив», - йдеться в повідомленні відділу комунікації поліції Донеччини.

Також у поліції зазначають, що наразі підозрюваний затриманий у порядку статті 208 КПКУ і йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

«Триває досудове розслідування», - повідомили у поліції Донеччини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення