Сучасні системи безпеки для дому та бізнесу: різновиди та призначення

В сфері безпеки для дому та бізнесу використовуються передові технології. Комплексні системи встановлюють на об'єктах різного призначення: квартири, торгові центри, офіси, магазини, ресторани, кафе і ін.

Сучасні системи безпеки для дому та бізнесу: різновиди та призначення

Мета полягає у забезпеченні захисту майна та фіксації правопорушень. В залежності від поставлених цілей може бути реалізована функція відеоспостереження, оповіщення про підозрілі рухи або нештатні ситуації, виклику охорони чи поліції. Це лише частина можливостей, яка може бути розширена у відповідності до потреб.

Засоби для забезпечення безпеки

Відеокамери є головним засобом спостереження та контролю за територією або приміщенням. Технології моніторингу поділяються на три різновиди: аналогові, цифрові та напівцифрові. IP-камери користуються найбільшою популярністю. Вони здатні працювати цілодобово, можуть ідентифікувати об'єкти і мають високий рівень якості записаного зображення. Цифроаналогові технології дешевші і простіші. Вони не можуть гарантувати якісну ідентифікацію облич чи інших деталей, але для забезпечення загального рівня безпеки цілком підходять.

При виборі камери відеоспостереження можна розглянути два варіанти модифікацій: індивідуальні або готові комплекти. Вони відрізняються принципом функціонування. Якщо індивідуальна камера (IP) робить запис відео на карту пам'яті, ПК або в хмару, то для інших різновидів потрібен відеорегістратор. Він є складовою частиною комплектних наборів, в які входять кабелі, блок живлення, перехідники. Вибір залежить від типу об'єкту, особливостей території та цілей. Це може бути забезпечення безпеки для житлових будинків або контроль за персоналом в офісах, магазинах, ресторанах і інших закладах.

Призначення охоронних сигналізацій Ajax

Бренд Ajax пропонує безпровідні системи за типом «Розумний будинок». До складу входять різноманітні контролери, сирени, датчики. Охоронні сигналізації Ajax мають сучасний дизайн. Вони прості у монтажі та надійні у роботі. Різні модифікації встановлюють у будинках або на вулиці. Від цього залежить рівень гучності звукового оповіщення – 97 або 113 дБ. Контролювати систему можна за допомогою додатку на смартфоні. Всі елементи злагоджено працюють на відстані до 2000 м.

Сучасні системи безпеки для дому та бізнесу

Збільшити рівень безпеки можна за допомогою встановлення відеодомофонів в будинках, квартирах і офісах. Це потрібно для контролю доступу до приміщень сторонніх осіб. Чітка ідентифікація кожного гостя, відеорегістрація або фотографування відвідувачів, вибір додаткових функцій (підсвітка, антивандальне покриття, управління зовнішнім освітленням) – актуальні можливості для посилення заходів безпеки. Лишається тільки обрати потрібну модель та встановити обладнання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення