Супермаркети «Фора»: Щурі, отрута та тухлі продукти, для бідних - по-бідному (фото)

Під час ревізії в одному із супермаркетів мережі «Фора» журналісти програми «Ревізор» виявили безліч порушень щодо зберігання продукції, які можуть викликати серйозні хвороби у споживачів. Студенти якого вузу є постійними покупцями цих продуктів - читайте далі у матеріалі.

Супермаркети «Фора»: Щурі, отрута та тухлі продукти, для бідних - по-бідному (фото)

До того, як розказати про порушення, зазначимо, що мережа «Фора» позиціонує себе як бюджетний «гастроном біля будинку». Але чи має право адміністрація, навіть якщо це магазин не преміум-класу, і споживачі не настільки вибагливі, так порушувати умови зберігання продуктів?

Свіжі продукти і прострочені - на одній полиці

Коли журналісти зайшли у підвал супермаркету, одразу відчули запах старої картоплі. На полицях стоять свіжі яблука та лимони в ящиках, а поряд з ними – сир з родзинками, строк придатності якого скінчився. Тут же – зачерствілі багети та свіжі яйця, які не повинні зберігатися поряд зі старими продуктами.

У пластмасовому відрі лежить сир, покритий пліснявою від давності. Свіжі молочні продукти теж стоять на полиці поряд зі старими.

Сміття та іржа

Журналісти зазначають: кімната, де зберігаються всі ці продукти, в жахливому стані. Очевидно, що останній раз ремонт тут проводився дуже давно. На стелі все покрите іржею, яка осипається, а на підлозі та полицях - купи сміття.

Однак заступник керуючого цього магазину запевняє, що прибирання тут проводиться регулярно. «Тут прибирають щодня», - запевняє Роман.

В глибині полиці лежить кісточка від персика, що є черговим доказом того, що прибирання тут давно не проводилось.

Прострочені на 8 місяців пельмені та отрута для тарганів

Супермаркет займає підвал житлового будинку, отже мешканці не мають доступу до приміщення. У разі, якщо станеться прорив труби, люди сюди просто не зможуть дістатися. Самі труби всі в іржі, валяється будівельне сміття. Холодильник із продуктами весь покритий пилом. Просто на підлозі лежить отруйна приманка для тарганів. Ще в одному холодильнику, в якому зберігаються прострочені продукти, журналісти знайшли пельмені, строк придатності яких на момент зйомки програми закінчився 8 місяців тому.

Горілчаний склад весь у плісняві

Коли журналісти зайшли у горілчаний склад супермаркету, одразу почули сильний запах плісняви. Не дивина, адже всі дерев'яні полиці покриті грибком, а самі підставки для товару згнили. А серед алкогольних напоїв лежать гори чеків, документів та форма працівників магазину, яка теж почала гнити.

Яд для гризунів повсюди

У складі бакалії журналісти серед ящиків знайшли жужелиць та крисині випорожнення. На підлозі та під полицями теж лежить отрута, яку категорично заборонено зберігати у приміщенні з продуктами.

Зіпсовані яйця поряд із молочними продуктами

У складі, де зберігаються молочні продукти, лежать зіпсовані яйця, а стан холодильників, у яких є продукти, так само жахливий. На підлозі – отруйна приманка для гризунів.

Хліб у купі сміття

У залі супермаркету в холодильнику, де зберігається м'ясо, валяється шматок строго курячого філе, якого в цьому холодильнику немає. В іншому холодильнику разом із сиром лежать прострочені продукти. За ще одним холодильником – купа сміття, серед якого черствий шматок хліба.

Ковбаса із кишковою паличкою

Курячі ковбаси, які лежать на вітрині, теж не першої свіжості. Інша ковбаса, яка теж лежить у цій вітрині, вся у смітті. А експертиза показала, що на ній є бактерії кишкової палички. За полицями з хлібом розклали отруту для гризунів.

На додаток до всього - у холодильнику із замороженими продуктами немає належної температури, бо на підставках із цінниками каплі води.

Чому магазини «Фора», що у житлових будинках, заважають місцевим мешканцям

Магазин «Фора» знаходиться на першому поверсі в житловому будинку. Один із мешканців поскаржився журналістам, що автомобілі, які щодня вранці привозять в магазин продукти, заважають людям. А якщо, наприклад, комусь знадобиться швидка допомога, то автомобіль медиків просто не зможе заїхати у двір.

Прийом товару відбувається щодня з 08.00 до 16.00. Тож навіть у вихідні дні люди не можуть відпочити. І це в той час, коли заборонено розміщувати рампи супермаркетів у під'їздах житлових будинків. Рампи, де приймаються товари для продажу, повинні бути чистими. Однак цього не скажеш про «Фору», адже на площадці рампи стоять коробки, валяються використані пляшки з-під йогурта, стоїть імпровізаційна попільничка.

Крім цього, мешканці будинку не задоволені облаштованим місцем для куріння, звідки весь дим підіймається вгору і ним дихають люди. Більше того, у випадку, якщо працівник супермаркету не загасить сигарету до кінця, вона може загорітися і виникне пожежа.

Недалеко від супермаркету "Фора" по вулиці Борщагівській, 212, який і перевіряли журналісти, знаходиться Національний авіаційний університет. Його студенти - найчастіші покупці продуктів у цьому магазині, а отже - знаходяться у зоні ризику.

Автор Анастасія Шульга

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення