"Тіла вантажать, а їх не стає менше, з мішка дзвонить на телефон "Червона калина": жертв у Грозі більшає

Кількість загиблих внаслідок вчорашнього удару по Грозі на Харківщині зросла до 52.

"Тіла вантажать, а їх не стає менше, з мішка дзвонить на телефон "Червона калина": жертв у Грозі більшає

Ще одна людина померла в медзакладі. Ще багато постраждалих перебувають у важкому стані, сказав голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

Є ймовірність, що ракетний удар навів хтось з місцевих. Як зазначив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, ракетний удар був дуже точним.

Серед загиблих є дитина - це 6-річний хлопчик, повідомив речник Харківського обласного управління ДСНС Євген Василенко.

У селі Гроза шукають ще двох дітей. Припускають, що вони серед невпізнаних тіл, повідомив начальник поліції Харківського регіону Тимошко.

"Зникли безвісти – четверо, з них двоє дітей, можуть бути серед невпізнаних", - сказав Тимошко.

Поминки за батьком: загинув із дружиною, дідусем, бабусею і тещею

На фото — Денис Козир, який вчора організував у селі Гроза поминки за своїм батьком Андрієм.

Чоловіки пішли воювати у перші дні війни. До початку повномашстабного вторгнення вони були в Польщі, однак після нападу Росії, повернулися додому і пішли до військкомату. За інформацією ЗМІ, після трьох днів бойових дій батько отримав смертельне поранення в шию. Його похоронили на військовому кладовищі на Дніпропетровщині.

У червні син звільнився зі служби за станом здоров’я, тоді повернувся в Грозу, там одружився і вирішив нарешті перепоховати батька. На поминки зібралися близько 60 осіб — їх ракетою вбили росіяни. Загинув Денис, його дружина, дідусь, бабуся та мати дружини.

Ракетний удар по Грозі - найстрашніший за кількістю жертв у 2023 році

Учорашній удар по Грозі став найстрашнішим за кількістю жертв у 2023 році та найстрашнішим за 14,5 місяців з моменту удару по казармі з українськими військовополоненими у Оленівці. Страшну статистику наводить журналіст BBC Джеймс Уотерхаус.

Мешканці села Гроза, які залишились живими після вчорашнього масового вбивства, кажуть, що в селі залишились одиниці. До самого ранку на телефони жертв масового вбивства українців надходили дзвінки. Родичі все ще сподівались почути голоси рідних.

"Відповісти ніяк, екран розбився": убитий житель Грози у мішку, звідти рінгтон "Червона калина" (відео)

"Червона калина" лунає з мішка з убитим росіянами мешканцем села Гроза.

"Це жах суцільний, до тремтячих рук і відсутніх сліз. Коли двір повний тіл. Вони одразу на кількох майданчиках. За ними їдуть одна за одною вантажівки. Їх вантажать, а їх ніби і не стає менше. Рідні чекають опізнати своїх. Вони знають тут кожного вбитого. Пахне кров'ю, і десь дзвонить телефон. Це з мішка. Відповісти чи скинути ніяк, екран розбився...", - пише у коментарі до відео автор публікації.

Від початку повномасштабного вторгнення у селі Гроза залишилося близько 100 осіб. 5 жовтня РФ вдарила ракетою по селу. Ракета влучила в будівлю, де знаходилися магазин і кафе. Там перебувало близько 60 осіб - там проходили поминки по українському військовому, який загинув ще на початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Дуже багато було людей похилого віку, повідомляє спікер Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко. Майже половину села було вбито одним влучанням.

Харківська прокуратура показала відео руйнувань у селі Гроза. Від будівлі нічого не лишилося. 6-8 жовтня у Харківській області оголошено днями жалоби.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення