Тітушки, муніципали, поліція, кров і розбиті камери: що насправді відбувається у Дніпрі? (відео)

У Дніпрі сталися сутички і пролилася перша кров через бігборд з політичною рекламою.

Тітушки, муніципали, поліція, кров і розбиті камери: що насправді відбувається у Дніпрі? (відео)

У Дніпрі на перехресті проспекту Пушкіна і вулиці Юрія Савченка вчора ввечері протягом кількох годин тривав конфлікт між молодиками спортивної зовнішності та чоловіками з КП "Муніципальна Варта". Протистояння двох сторін завершилось серйозним пораненням одного зі співробітників підприємства. Журналістам, які фільмували події на місці конфлікту, також дісталось. Сьогодні стало відомо, що був побитий оператор опозиційного до міського голови Бориса Філатова каналу Д1 Сергій Файзулін. Криваві сутички сталися через ось цей бігборд.

За офіційною інформацією, влада займається благоустроєм міста, проводячи демонтаж незаконно встановлених білбордів, тоді як їх власники продовжують перешкоджати роботі комунальників. Сьогодні вдень аналогічний демонтаж проводився на вулиці Титова, 20. На захист конструкцій знову приїхали "активісти". На щастя, сьогодні без жертв, хоча спроби провокацій були.

Перша кров

Вчора демонтували бігборд партії "Громадська сила". Очільником однойменної ГО є бізнесмен і політик Загід Краснов. Поки комунальники демонтували незаконно встановлені борди, їм перешкоджали чоловіки спортивної зовнішності. У мережі цих "активістів" назвали тітушками Краснова, адже вони приїжджають саме на захист конструкцій, що належать компанії з його бізнес-орбіти, повідомляє "Днепр оперативный".

Оскільки міцні молодики буквально заблокували проїзд транспорту і перешкоджали роботі комунального підприємства, на підмогу останнім прибула "Муніципальна варта" і представники поліції. Як результат - сталися сутички.

Під час сутичок у спину серйозно поранили співробітника КП "Муніципальна Варта". Чоловіка поклали на землю, він стікав кров’ю. Поруч його підтримував поліцейський, одразу викликали швидку допомогу.

У Дніпрі б'ють журналістів і ділять ринок реклами

Крім групи вороже налаштованих хлопців в спортивному, що оточила борди, на місце прибула депутат Дніпровської міськради від фракції "Громадська сила" Катерина Збарська. Вона є соратницею Загіда Краснова. Політик у свою чергу переконує, що борди встановлені законно, а у місті просто йде перерозподіл рекламного ринку.

Депутат Дніпропетровської облради Данило Мормуль сьогодні заявив, що вчора його та кількох журналістів різних телеканалів і інтернет-видань побили саме представники "Муніципальної варти". Йому довелося накласти кілька швів.

Телеканал D1 опублікував відео з камер побитих на проспекті Пушкіна у Дніпрі журналістів.

У свою чергу журналіст телеканалу показав, як після вчорашнього побоїща виглядає камера оператора. Запис нападу звісно ж вилучили. Сам оператор Сергій Файзулін нині в Обласній клінічній лікарні імені Мечникова - у нього діагностували закриту черепно-мозкову травму і пошкодження горла. Відомо, що нападників затримала поліція. У заяві колективу телеканалу повідомляється, що оператор висвітлював незаконний демонтаж рекламних носіїв організації "Громадська сила" на проспекті Пушкіна.

"Спершу працівники "Муніципальної варти", які були однією зі сторін конфлікту, заважали знімати подію. Пізніше силовики та молодики в чорних та коричневих футболках повалили Сергія на землю та жорстоко побили. Також від рук нападників постраждав оператор іншого опозиційного до Філатова каналу – "ОТВ", - йдеться у заяві.

Мер Дніпра Борис Філатов поки мовчить

На момент виходу публікації міський голова не відкоментував криваві події, що відбуваються у Дніпрі, та звинувачення на його адресу.

Остання публікація у Facebook Бориса Філатова про те, що компанія Virgin Galactic, у якій він придбав квиток на політ у космос, 11 липня запустить у суборбітальний політ перших комерційних астронавтів. Квиток за 200 тисяч доларів Філатов купив ще у 2009 році. Крім того, він пройшов базовий курс астронавтів в NASA. Таким чином, він став першим українцем, який зібрався полетіти в космос як комерційний турист.

Автор Ольга Чернявська

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення