Топ-10 пригодницьких романів від українських письменників і мандрівників

Зовсім скоро виходить друком новий пригодницький роман автора програми «Надзвичайні новини» Костянтина Стогнія. Роман «Озеро Ісабаль, або секретний код смерті» був представлений на Форумі видавців у Львові. Книга написана за результатами експедиції знімальної групи «Надзвичайних Новин» в Гватемалу і Мексику. Це буде вже дев'ята книга К. Стогнія, але третя художня.

Топ-10 пригодницьких романів від українських письменників і мандрівників

Для поціновувачів пригодницької літератури ми склали підбірку топ-10 пригодницьких романів, створених душею українських письменників і мандрівників, які варто прочитати.

Серед авторів, які створюють в Україні пригодницькі романи: Костянтин Стогній, Максим Кідрук та Антон Санченко.

Костянтин Стогній

«Пангапу, або Статуетка богині Калі»

Автор вперше ділиться тим, що залишилося за кадром його фільмів. Але щоб читача не шокував плин неймовірних фактів, він почав книгу з подорожі до островів Океанії, де доля звела героя з вождями племені людожерів і красунею Піакор. «Пангапу» – це сьома книга ведучого програми «Надзвичайні новини», але перша – художня, хоча і побудована на реальних подіях, які розгортаються в Папуа-Новій Гвінеї і її столиці Портс-Морсбі. В основі роману – пережиті враження від перебування в племені людожерів Хулі, в якому Костянтин Стогній провів майже місяць. Звідси і назва «Пангапу» – так на цьому острові називають чужинців.

Читачів роману чекає захоплююча розповідь про справжнє життя жителів загадкової Океанії, реальні детективні історії про міжнародної мафії і торгівлі людьми, а також неймовірні відкриття та пригоди, які сталися зі знімальною групою «Надзвичайних новин» під час експедиції. Навіть прізвище головного героя, журналіста кримінальних новин Лаврова, теж справжнє – це прізвище дідуся Костянтина Стогнія. До речі, йому ведучий і присвятив книгу, додавши, що свого дідуся Василя Івановича він ніколи не бачив, адже той не повернувся з війни.

«Тибет, або Смарагдова Чаша Патріарха»

В основу цього пригодницького роману лягли реальні дорожні щоденники учасників експедиції «Надзвичайних Новин» на Тибет. Про її підсумки читачі могли дізнатися в документальній книзі «У пошуках щастя». Але найбільш загадкові і навіть містичні події, що відбувалися в ході експедиції, не могли бути використані як документальний матеріал, тому були викладені в романі. Його головний герой знайомий читачам за дебютною художньою книгою автора «Пангапу, або Статуетка богині Калі».

Український журналіст Віктор Лавров знову в епіцентрі захоплюючих і небезпечних пригод. Безпринципний торговець людьми і мільйонер, підтримуваний американськими спецслужбами, послідовники німецької «Аненербе» і СБУ протистоять один одному в боротьбі за світове панування, шлях до якого лежить через володіння древніми артефактами, що знаходяться в Непалі. І тільки Лавров може запобігти катастрофі...

«Озеро Ісабаль, або секретний код смерті»

Третій пригодницький роман з серії «Той, хто зазирнув за обрій».

Герої будуть колишні, як і в двох попередніх романах, з якими читач вже знайомий. Дія третьої книги розгортається в джунглях, на території ареалу розселення загадкового племені майя. Це Мексика, Гватемала і Беліз.

У книзі – справжні історії з племені. Шаманські практики – це дивовижні, незрозумілі речі, які автору довелося побачити на власні очі під час експедиції.

На полицях книжкових магазинів роман має з’явитися у кінці вересня.

Максим Кідрук

«На Зеландію!»

На початку лютого 2011 року радіостудія «The Rock FM» (Нова Зеландія) оголосила серед слухачів конкурс «Win a Ukrainian Wife» («Виграй українську дружину»). Студія зобов`язалась оплатити переможцю переліт і двотижневе перебування в Україні, а також надати необхідні кошти для того, щоб... порозважатися з нашими красунями. У відповідь Сергій Притула задумав акцію «На Зеландію!» і запропонував відрядити туди людину, яка популярно роз`яснить, що Україна — не бордель. Такою людиною і став Макс Кідрук.

У книжці розповідається про його пригоди в революційному Каїрі, де над головою свистять гумові кулі й розсікають повітря F-16, про зустріч з корумпованими чиновниками в Дамаску, яка, на щастя, закінчилася добре, і про подорож до Нової Зеландії, де тепер точно знають, що Україна — це держава, яку варто шанувати. А ганебне шоу, що відбулося на місцевому радіо, не має повторитись.

«Любов і піраньї»

Цей роман з подвійним happy end’oм, продовження мандрівної епопеї Максима Кідрука. Це суміш пригод, цікавих фактів та живого гумору, з легкими вкрапленнями нещасливої «love story», що закінчується феєричною авантюрою, під час якої автора ледь не з’їдають піраньї…Книга створена на основі реальної історії не дуже вдалого кохання, що, втім, призвело до дуже вдалої мандрівки Бразилією в непролазних нетрищах Пантаналу – безлюдної та дикої країни ягуарів.

«Подорож на Пуп Землі. Том 2»

Перед вами пригодницька сага, в якій йдеться про мовчазні гори, пекучі джунглі та холодну пустелю. Це книга про далекі екзотичні краї, де відчайдушні головорізи з легкістю випотрошать тельбухи необережних мандрівників, підловивши їх при перетині кордону, де грізні андійські демони потай прослизають у душі подорожніх і манять їх на вершини неприступних хребтів, на яких сотні років тому могутні інки будували свої фортеці, ховаючи величні храми та цитаделі високо поміж хмар...

Історія про двох мандрівників – молодого українця та його чеського товариша, які натоптали 6 тисяч кілометрів Південною Америкою від Кіто, столиці Еквадору, через усе Перу аж до Сантьяго-де-Чилі, і пройшли все це заради одного: аби врешті-решт потрапити на Пуп Землі і доторкнутися до таємниць острова Пасхи…

Андрій Любка

«Карбід»

Події іронічно-пригодницького роману розгортаються протягом задушливого і тривожного літа 2015 року, коли в вигаданому містечку Медведєв група ентузіастів вирішує побудувати Фонтан Єдності з Європою. Навіщо їм фонтан, чому по ним тюрма плаче і за скільки в Україні можна придбати людську нирку - все це автор пише з гумором і добірним песимізмом. У цій книзі є сливовиця, рибалки, могильник, сімнадцять глав, спокуслива і хтива жінка, кілька вбивць, корумпований мер, геніальна ідея, Тиса і безнадійність. Зате в ній немає шенгенських віз, відповідей на всі питання, кулінарних рецептів і порад, як розбагатіти. Для широкого кола читачів. Перший український роман про контрабанду та любов – любові до контрабанди, контрабандної любові і всіх можливих поєднаннях цих двох слів.

Антон Санченко

«Земля Георгія»

Український характер (і навіть норов) породив цілу низку літературних персонажів. Вони мчать на конях, вирятовують приятелів з полону, перемагають ворога кмітливістю, закохуються в найпрекрасніших жінок, мудро правлять батьківським краєм. І щоб в читачів не складалося враження, ніби ці герої десь загублені в минулих часах, Антон Санченко написав книгу «Земля Георгія», засновану на досвіді бувалого мореплавця, якому доводиться зазнати випробувань серед хвиль і на суші.

Герої Санченкових шістьох повістей у своїй переважній більшості люди суворі, витривалі, не без кебети в голові, відчайдушні, дотепні й підприємливі. Хоча й серед них трапляється щось таке чужорідне, загрозливе своєю підступністю й лицемірством, як, зрештою, в будь-якому гурті, проте це «щось» каталізує вроджені властивості українського характеру, який перемагає силою справедливості. Так, чоловіки, які постають зі сторінок книги, не мчать на конях, але швидкість їхніх кораблів дозволяє рятувати потерпілих, розрулювати бізнесову ситуацію, давати раду в безвиході і, звичайно, сприяє закоханості…

«Левантійські канікули»

Одна з небагатьох сучасних українських пригодницьких повістей для підлітків. І єдина – в жанрі мариністики.

За сюжетом восьмикласники Денис та Сергій під час своїх літніх канікул потрапляють на справжнє вантажне судно і йдуть у рейс «практикантами». Судно ж замість того, щоб одразу повернутися з Туреччини додому, несподівано вирушає у мандрівку Чорним, Азовським, Мармуровим, Егейським, Іонічним та Адріатичним морями. Цю акваторію і прилеглі береги, сполучені цими морями, колись називали Левант. І всі тамтешні порти таки мають щось спільне. Хлопці призвичаюються до життя і праці моряків, шукають пригод на свою голову в Туреччині, Росії, Греції та Італії, інколи таки знаходять, з чого капітан робить відповідні організаційні висновки.

Андрій Курков

«Улюблена пісня космополіта»

Пригодницький і водночас філософський роман, у якому йдеться про кохання і пошук ідеальної батьківщини, про патріотизм і космополітизм. Герой роману — переконаний дезертир, який несподівано здійснює подвиг із непередбачуваними наслідками.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення