Трагедія у Княжичах: вбивці поліцейських за ґрати не сядуть (відео)

З дня трагедії у селі Княжичі, що на Київщині, минає вже другий місяць, але за цей час, попри очікування українців почути імена винних у трагедії та істинні причини спецоперації, винних так і не знайшли. Натомість «покарали» офіцерів, керівників райуправлінь звільненнями з роботи, доганами, а деякі і взагалі покараними не будуть.

Трагедія у Княжичах: вбивці поліцейських за ґрати не сядуть (відео)

Поліція провела службове розслідування і вдалася до покарання: за смерть п’ятьох поліцейських поплатилися семеро офіцерів - їх звільнили з роботи.

«Ідеться про звільнення керівника карного розшуку міста Києва, керівників оперативних служб столичного главку поліції, відповідального від поліції охорони, оперуповноваженого від Департаменту карного розшуку та низки керівників Шевченківського райуправління поліції столиці», - каже речник Національної поліції України Ярослав Тракало.

Покарали адміністративним покаранням і керівників Шевченківського райуправління, бо вони, так би мовити, неналежно проаналізували оперативну інформацію. Ще проти дев’ятьох застосували дисциплінарні стягнення. Зокрема, голову київської поліції Андрія Крищенка взагалі тільки попередили про неповну посадову відповідність.

Останнє слово у цій справі лишається за Генпрокуратурою.

«Висновки службового розслідування направлені до Генеральної прокуратури України, яка здійснює досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні і дасть остаточну оцінку діям поліцейських», - говорить речник Національної поліції України Ярослав Тракало.

Трагедія у Княжичах, а точніше її фінал, дає відповідь на головне питання: життя людей настільки знецінилося, що присутність їхніх убивць за ґратами не обов’язкова. Адже за смерть можна обійтися звільненням, доганою, а то й взагалі уникнути покарання.

Нагадаємо, 4 грудня о 4:00 ранку в селі Княжичі Броварського району Київської області співробітники КОРД Нацполіції, перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю проти співробітників Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони, які разом з двома співробітниками Управління оперативної служби ГУ Нацполіції в місті Києві, теж перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю у відповідь. На місці загинули 5 правоохоронців.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення