Ціна образи: На Вінниччині чоловік застрелив свого односельця

Вбивство сталося посеред білого дня. Стрілок влучив прямо в серце, тож швидкої постраждалий не дочекався…

Ціна образи: На Вінниччині чоловік застрелив свого односельця

Білий серпневий день для мешканців села Погоріла, що на Вінниччині, завершився трагічно. Вбивство посеред вулиці шокувало всіх.

Селянин Володимир Романовський разом зі своїм другом проїжджали повз подвір'я іншого селянина, з яким вже досить довгий час ворогували. Подальшого розвитку подій вони не чекали. Чоловік стояв біля своїх воріт…

«Їдемо цим мотоблоком, а він тут стоїть коло воріт. Ми зупинилися, питаємо: що ти від нас хочеш? Він каже: зараз я вам покажу, що я хочу. Десь там в кущах взяв двостволку. Вийшов приблизно на цю дорогу і почав по нас валити з рушниці», – згадує Романовський.

У Володимира вбивця не влучив, а от для його товариша постріл став фатальним – 42-річному Сергію Швецю влучили в саме серце.

Після жахливо-вдалого пострілу озброєний чоловік кинувся перезаряджати рушницю. На щастя, вцілілому Романовському вдалося роззброїти односельчанина-вбивцю.

«Я з ним бився, забрав рушницю, побив його і пішов надавати допомогу Сергію. Якби він (озброєний селянин - НН) перезарядив рушницю, то я не знаю, чи я сьогодні стояв би тут», – розповідає Володимир.

Карету швидкої поранений не дочекався, Сергій помер. У нього залишилася дружина і 19-річна донька.

Скандал протягом 5-ти років

Селяни розповідають: стрілок погрожував розправою давно. Утім, причину конфлікту вже ніхто не пам'ятає. Сільський скандал між чоловіками тягнувся щонайменше 5 років.

Подруга сім’ї загиблого, Майя Романюк також підкреслює: вбивця погрожував чоловікам вже давно: «Він постійно казав, що вб'є, з дуже великою ненавистю це казав. Я йому говорила: «Боже, ну був у вас якийсь невеличкий скандал, так Сергій вже геть забув думати про те, а ти таку злобу в собі носиш». Втім, він нікого не слухав...»

Зараз убивця перебуває в СІЗО. Навіть під час затримання він вигукував, що покійний Сергій мав стати не єдиною жертвою! Однак, провівши ніч за ґратами, чоловік дещо переосмислив свій вчинок.

«Я лежав і цілу ніч думав. Неправильно я зробив. Він неправий і я неправий. Тому що це занадто жорстоко. Я не очікував, що такий ефект буде, але рушниця виявилася славною», – каже підозрюваний.

«Славна» рушниця була незареєстрованою. І хоча підозрюваний стверджує, що про неї у селі ніхто не знав, селяни заявляють зворотнє. Більше того, за свідченнями місцевих,чоловік лякав своєю рушницею навіть жінок і маленьких дітей.

«І дуже хочу переконливо попросити наші правоохоронні органи відреагувати. Тому що я вже просила про допомогу, коли з маленькою дитиною ховалася по хаті, то знала, що в нього рушниця – незаконна, незареєстрована рушниця. Однак я не бачила ніяких спроб вилучити у нього цю рушницю», – додає Романюк.

Чому поліція вчасно не відреагували на скарги про сусідські погрози – ще розбиратимуться.

Наразі відкрите кримінальне провадження, передбачене ч.1 ст.115 ККУ «Умисне вбивство». Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення