​Цинічний бізнес: за скільки українські батьки продають своїх дітей (відео)

В Запоріжжі батьки продавали власну дитину. Наче якусь худобу: призначили ціну та прийшли на зустріч із покупцем за грошима.

​Цинічний бізнес: за скільки українські батьки продають своїх дітей (відео)

За малюка просили п'ять тисяч доларів. І їм було абсолютно байдуже, до кого потрапить син. Головне – це гроші. Парочку пов'язали просто під час шокуючої угоди посеред білого дня.

Жінка, матір дворічного Дениса, до останнього не визнає, що прийшла на зустріч до потенційного покупця свого сина.

«Батькам було все одно, куди вони віддають цю дитину. Їх більше цікавили гроші. Вони вели аморальний спосіб життя, у них не було грошей навіть на проживання», - розповів керівник відділу управління поліції Запорізької області Віталій Біденко.

У цій родині виховували ще одну дитину – 10-річного хлопчика Микиту. Їхній будинок показала журналістам судка. Вона ж розповіла: «Вони тут все покрали. Батареї, світло. Все-все».

Люди розповідають, що в цю хату родина заїхала самовільно. Повиносили звідси все, що можна було продати. А виручені гроші просто пропивали. Тут немає ні газу, ні води, ні світла. Їжу готували просто на вогнищі.

Матері 27 років. Батько на 10 років за неї старший. Обидва вели аморальний спосіб життя. Місцеві кажуть, що жінка займалася проституцією і навіть приводила клієнтів до цього будинку. Тим часом, на дітей ніхто не звертав уваги. Чим вони займалися цілими днями – нікого не хвилювало.

«Діти були представлені самі собі, бігали тут вулицею, із ножечками, фарбу відкривали. Соціальних служб ніколи ми тут не бачили. З приводу того, що діти безпритульні, сусіди зверталися в поліцію», - розповів сусід Володимир.

В соціальній службі заявляють: про проблемну родину дізналися тільки після повідомлення про жахливий злочин батьків. У яких жахливих умовах жили люди, чиновники начебто й не знали.

«Сім'я, яка кочує, вона не перебувала на одному місці, і останні три місяці вона проживала за цією адресою. Що дивує особисто мене – це чому про це не знала служба у справах дітей. Зі слів сусідів, вони не раз повідомляли в поліцію, що є така ситуація», - каже у свою чергу керівник служби у справах дітей Наталя Сиворакша.

Дітей оглянули медики, щойно їхніх батьків затримали. Особливих нарікань на стан здоров'я не було. Малечу відправили до дитячої лікарні. А от батьків – за грати.

Наразі в поліції тривають слідчі дії. Тим часом в соціальній службі вирішують долю двох братів, які фактично залишись без матері. Якщо їм не знайдуть нових батьків, скоріш за все вони залишаться у дитячому будинку.

За документами, жінка була матір'ю-одиначкою. Батьки не були розписані офіційно, чоловік є біологічним батьком лише молодшого – дворічного Дениса. Тим не менше, судитимуть обох за однією статтею, що передбачає п'ятнадцятирічний тюремний строк.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення