​У Дніпрі «братки» погрожували «пустити медиків на фарш» (відео)

Медиків Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова «братки з 90-х» півночі тероризували і погрожували розправою. Вночі «авторитети» приїхали до лікарні за медичною допомогою, але якість послуг найкращих лікарів регіону їм чомусь не сподобалась. Відтак, в хід пішли звичні «прийоми» з бандитських 90-х – погрози насильством і навіть смертю.

​У Дніпрі «братки» погрожували «пустити медиків на фарш» (відео)

Конфлікт між медиками та напівкримінальними «пацієнтами» зафіксували камери спостереження. Пів на дванадцяту ночі. Біля приймального відділення паркується Maserati. Трійця кремезних чоловіків у спортивних костюмах викликають лікарів, вимагаючи оглянути жінку з високим тиском, яка сидить у салоні. На носилках медики намагаються перевезти пацієнтку до лікарні, але «братків» це чомусь злить. В хід ідуть погрози.

Кому і за що погрожували

Терапевт Дмитро Сень має 10-річний стаж в легендарній дніпропетровській лікарні Мечникова. Чоловік і досі не може оговтатися від тієї страшної ночі. Каже, подібного не чув навіть у бандитських фільмах з лихих 90-х. «Пустити на фарш», «відбити голову» та «закатати в асфальт» - такими фразами півночі лікаря та його колег тероризували троє чоловіків спортивної статури, які увірвалися до лікарні.

«Говорили не просто там поб’ємо, провчимо, а говорили ну ось все конкретно – розправимося. Ти хто такий, ти на кого працюєш, хто твій хазяїн, ми тобі вкажемо твоє місце, щось там про туалет говорили, були навіть слова, що радійте, що це не 90-ті роки», - розповів Дмитро Сень.

З того, що вдалось зафіксувати на камеру: «Не стыдно тебе? Та какой стыдно, братуха! Пускай мне приведут его утром – я его подлечу. Утром встречу!».

Лікар-невропатолог лікарні Регіна Ломако розповідає, що «браткам» не сподобався її неврологічний молоток.

«Я підійшла з медичним молоточком і почула, що я повинна його прибрати, так як можу нашкодити здоров'ю цієї хворої», - розповідає молода лікарка.

Від неадекватів у спортивних костюмах перепало не лише черговому терапевту, а й охоронцям і медсестрам.

За словами лікаря-невропатолога, шокували особисті погрози лікарю і охоронцю – погрози смерті, що їх не знайдуть більше живими, що вони мають помолитися і попрощатися із родичами та поїхати з країни.

Більше того, лікарка почула, що може просто не дійти додому: «Ну, може ви дорогу додому забудете, заблукаєте в темряві».

Поліція стала на бік «братків»

Реакція патрульних, яких медики викликали на допомогу, м’яко кажучи, вразила лікарів.

Дмитро Сень розповідає, що коли одна з медсестер звернулась до поліції з проханням відреагувати, оскільки є агресія, один з поліцейських сказав, що це не агресія, це просто емоції.

Чому копи у той момент стали на бік хуліганів – має з’ясувати службове розслідування. А от за фактом погроз лікарям у поліції вже відкрили кримінальне провадження. Кажуть, особи «нічних гостей» на Maserati вже встановлені. Утім, хто вони, не розголошують.

«Слідчий відділ відкрив кримінальне провадження за ознаками частини другої ст. 296 - це хуліганство. Всі учасники конфлікту встановлені. На сьогоднішній момент я більше коментувати нічого не можу», - повідомила речниця поліції Дніпропетровщини Ганна Старчевська.

Втім, якщо вину осіб із «лихих 90-х» таки доведуть – за хуліганство їм загрожує до 4-х років тюрми.

Керівництво лікарні хоча і шоковане інцидентом, але на відміну від поліції не боїться називати, хто саме тероризував їхніх медиків.

«Це люди, які представляють тренерській клуб, який тренує наших спортсменів. Вони самі є тренерами і спортсменами. Одне можу сказати, що лікар має бути захищений – ми всі маємо спокійно ходити на роботу і ні з ким не прощатися, знати, що за нас стоїть держава», - каже головний лікар Дніпропетровської лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

На сьогодні медики не впевнені у власній безпеці.

«Під час цих подій зрозумів, що кожен сам по собі. Ось держава державою, громадські відносини громадськими відносинами, але є якісь могутні течії всередині, що ти нічого не можеш зробити і ніхто тобі не допоможе окрім тебе самого», - резюмує Дмитро Сень.

Замість поліції медиків вже збираються охороняти фронтовики, яких тут після тяжких поранень поставили на ноги. Адже озброєна охорона лікарень від подібних «братків» державою не передбачена.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення