У Харкові собака покусала трьох людей: рани дуже глибокі, вони втратили багато крові (відео)

Жертвами собаки стали господарка пса та її подруга з 12-річною дитиною. Пес був настільки розлючений, що не реагував на команди своєї хазяйки, тож заспокоювати пса довелося копам.

У Харкові собака покусала трьох людей: рани дуже глибокі, вони втратили багато крові (відео)

Напередодні до господині в гості прийшли подруга із 12-річною донькою. Сусіди, що живуть поблизу, розповідають: дівчинка лише послизнулася на порозі, аж раптом на дитину накинувся велетенський бордоський дог.

Сліди крові на паркані та на снігу

«Там у дворі дівчинка посковзнулася і впала. І собака нібито цапнула її за ногу, а хазяйка схватила собаку за шкірку, і собака напала і на неї», - говорить сусідка постраждалих Валентина.

Хазяйка та подруга почали відбиватися від собаки. Людям навіть довелося ховатися по всьому будинку і надворі, тож у відчаї почали дзвонити в поліцію.

«Наші патрульні застосували балончик, подули на собаку, через що тварина розгубилась, і вже після цього вони загнали її у вольєр», - розповіла прес-секретар поліції м. Харкова Ярослава Борисова.

Патрульні надали постраждалим першу допомогу: зупинили кров та обробили рани, а далі передали їх медикам швидкої допомоги.

«За попередніми даними, у господарів та 12-річної дівчинки дуже покусані руки. Як говорять самі патрульні, рани дуже глибокі, вони втратили дуже багато крові», - каже прес-секретар поліції м. Харкова Ярослава Борисова.

Лікарі вже відпустили постраждалих додому. Проте власники собаки журналістам «Надзвичайних новин» двері не відчиняють і спілкуватися не хочуть. Відомо лише, що пса звати Перс, жив він у родині багато років і подібних випадків ніколи не траплялося.

«Зі слів господарки, собака живе у них більше 15 років. Вввечері собака поводила себе більш агресивно, забігла в будинок, напала на хазяйку і на гостей», - розповідає прес-секретар поліції м. Харкова.

Найближчим часом власники собаку мають передати ветеринарам. Фахівці поспостерігають за твариною, чи не з’являться у неї симптоми сказу. Але фахівці кажуть, що найвірогідніше причина у гормонах, бо господарі тримали разом двох собак.

«Коли в одному домі тримають собак жіночої та чоловічої статі, кожен господар повинен розуміти, що пес у цей час небезпечний, бо в організмі тварини збільшується кількість так званих гормонів злості», - пояснює директор КП «Центр поводження з тваринами» Юлія Шаповалова.

За словами фахівців, коли гормону люті в тварини багато, зупинити пса може тільки ватажок зграї, тобто хазяїн. Але це лише в тому випадку, якщо приділяв достатньо часу дресируванню собаки.

«Якщо в сім’ї утримується така серйозна собака, треба з нею обов’язково відвідувати курси дресирування, приділяти багато часу вихованню тварини, і в сім’ї має бути людина, яку собака слухається в будь-якій ситуації», - каже директор КП «Центр поводження з тваринами» Юлія Шаповалова.

Якщо сказу не буде, то після карантину тварину можуть або повернути додому, або усипити. Це вже вирішуватимуть виключно власники собаки.

«Винен тільки господар собаки»

Як говорить інструктор з дресирування собак з 20-річним досвідом Сергій Шаргородський, собак породи бордоський дог використовують для охорони, адже вони - хороші охоронці. Однак, за словами фахівця, коли будь-яка собака нападає на людину, вина завжди лежить саме на господареві тварини, адже беручи в сім’ю собаку, саме людина закладає в тварині принципи поведінки. Тож, за словами експерта, собак треба правильно виховувати і дресирувати.

«Потрібно виховувати собаку так, щоб вона була безпечна для оточуючих. У подібних випадках, коли собака кидається на людей, винен завжди господар тварини», - каже Сергій Шаргородський.

Історія породи

Бордоський дог - стара порода Франції, яка пішла від відомих прадавніх бійцівських і мисливських собак молосів. Часто представників цієї породи називають французькими мастифами. Собак породи бордоський дог використовували для полювання на кабанів і охорони замків.

У 1863 році в Парижі на міжнародній виставці були представлені усі види місцевих собак. Переможцем виставки став саме бордоський дог. З тих пір ця порода стала набувати популярності, однак після Другої світової війни порода була на межі зникнення, але її вдалося врятувати. Зараз ці собаки дуже відомі і популярні в усіх країнах світу.

Утримання та догляд

Як йдеться в матеріалі сайту «Тварини», бордоські доги себе затишно почувають в квартирних умовах. Незважаючи на розміри цієї породи, їм не потрібні посилені фізичні навантаження, досить звичайних прогулянок по парку двічі на день. Грайливі і веселі цуценята дуже люблять попустувати, проте це їм протипоказано, хоча б поки формується скелет. Якщо ви мешкаєте у будинку, в якому є сходи, оберігайте цуценя, і до 5-6-и місяців спускайте його на руках.

Треба регулярно доглядати за шерстю собаки, ретельно розчісувати її спеціальною гумовою щіткою. Особливу увагу слід приділяти складкам на морді бордосів: їх треба протирати вологим ватним диском, а потім згори сухим. Не менше уваги треба приділяти і чистоті вух вихованця і регулярно протирати очі настоєм ромашки.

Дресирування породи

Представники цієї породи легко піддаються дресируванню, вони здатні швидко міркувати, що від них вимагають. Треба пам’ятати, що насамперед бордоси - це сторожові пси і основний упор тренувань треба робити на розвиток природжених якостей охоронного собаки.

Якщо у вашому дворі буде такий пес, то лише завдяки його зовнішньому вигляду ніхто не наважиться проникнути на територію, де ви проживаєте, але це зовсім не означає, що не треба займатися дресируванням. Ці собаки мають бути упевнені в собі, із стійкою психікою, а над цим треба добряче працювати.

Автор Анастасія Шульга

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення