У Києві новий вид тероризму: люди в паніці (відео)

У мережі ширяться повідомлення про те, що в метро, торговельних центрах та кінозалах розкидані голки, які заражені СНІДом. Однак представники метрополітену цю інформацію спростовують.

У Києві новий вид тероризму: люди в паніці (відео)

Інтернетом активно ширяться повідомлення про те, що в столиці розкидані голки, заражені СНІДом. Однак, за словами лікарів, боятися нема чого, бо вірус СНІДу на голці житве не більше 20 хвилин.

"Набагато страшніший вірус гепатиту. В певних умовах він може жити упродовж тижня, це досить стійкий вірус",- розповідає заступник головного лікаря приватної клініки Ангеліна Мороз.

"Надзвичайним новинам" вдалося в соцмережах вийти на слід тих, хто начебто бачив усе на власні очі. Виявилося, що авторка повідомлення насправді живе у Москві й жодного відношення до Києва не має. Ті ж, хто ширить паніку в Україні, не мають жодних підтверджень. У Київському метрополітені заспокоюють: там нічого подібного не було. А на фотографіях, як виявилося, взагалі не українське метро.

"Це неправда. На фото не київський метрополітен. Ми просимо людей перед тим, як поширювати таку інформацію, просто її перевірити",- каже радник керівника Київського метрополітену Наталія Махогон.

Кому і для чого потрібно було поширювати паніку, невідомо. Натомість медики радять не боятися і за необхідності одразу звертатися по допомогу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення