У Києві підпалили Mercedes політика: підозрюють конкурентів на виборах (всі подробиці, відео)

У центрі столиці напередодні місцевих виборів підпалили автомобіль, яким користувався кандидат у депутати до Київради Андре Лопушанський. Він балотується до міської ради від «Європейської солідарності» по Деснянському району – від Лісового масиву та Троєщини.

У Києві підпалили Mercedes політика: підозрюють конкурентів на виборах (всі подробиці, відео)

Подробиці підпалу

Надзвичайна подія сталася близько 4 години ранку 14 жовтня на вулиці Жилянська, 19.

До Mercedes, припаркованого на тротуарі, підкрався чоловік, підпалив його і стрімголов втік. Машина спалахнула наче смолоскип. На щастя, пожежу вчасно помітив місцевий охоронець, який кинувся гасити полум’я.

«Випадково по камерам я побачив, як горить автівка. З товаришем де змогли – взяли вогнегасники. Один з водіїв, який зупинився, дав ще один вогнегасник. Потім приїхали МНСники», - розповів В’ячеслав, який гасив машину після підпалу.

Авто належить батьку молодого політика

Автомобіль Mercedes-Benz S550 належить нардепу від «Європейської солідарності» Андрію Лопушанському, батькові кандидата у депутати до Київради. Однак користується транспортом не лише юнак, а і його сестра із 8-місячним сином. На задньому сидінні встановлено дитяче автокрісло, але палія це не зупинило.

«Вогонь пішов під автомобіль, пошкодив двигун, спалена вся електроніка. Буде дуже важке відновлення, а можливо авто навіть не підлягає відновленню», - розповів Андре Лопушанський.

Підпал як провокація конкурентів на виборах

Кандидат у депутати розцінює підпал як провокацію інших політичних сил, з представниками яких нещодавно стався конфлікт. Він впевнений, що це помста через агітаційний плакат. За кілька днів до підпалу на фасаді столичної багатоповерхівки висотники розвішували банер із його фото. Але роботі альпіністів почали перешкоджати.

«Вони почали смикати за канати, які звисали згори, і тим самим піддавали ризику альпіністів, які знаходились на фасаді будівлі. Хтось із громадян кинув яйце безпосередньо у нашого співробітника, і після цього почалась якась сутичка», – розповів Михайло Можаєв, адвокат фірми, яка розвішувала банер.

Фірма, яка розвішувала рекламу, має всі дозвільні документи. Їх навіть поліцейські перевірили, коли приїхали вгамовувати натовп. Тож підпал машини Лопушанський вважає наслідком саме цієї суперечки.

«Михайло Буділов, зібравши прихильників партії Свобода, перешкоджали встановленню цього борду - пояснюючи це незаконним розміщенням реклами. Але це були лише гучні слова і провокація, бо приїхавши на місце конфлікту, поліція перевірила всю законність. І через день після цього конфлікту підпалюють машину, не знаю, чи це збіг подій, чи ні, але правоохоронні органи в цьому розберуться», - повідомив Андре Лопушанський у Facebook.

Політик написав заяву в поліцію. Палієві світить аж 10 років за гратами. Чи впіймають його, чи покарають? Поки велике питання. Та й чи поспішатимуть поліцейські розслідувати це передвиборче і відверто бандитське зухвальство?

«Нас це ніяк не залякало. Навпаки мотивувало робити ще більше гарних справ для людей, ще більше прагнути допомагати людям. Тільки вперед!», - резюмував Андре Лопушанський.

«Надзвичайні новини» візьмуть цей кримінальний інцидент під свій контроль і простежать за ходом слідства.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення