У київській дитячій лікарні на проспекті Алішера Навої новий скандал (відео)

У Київській дитячій лікарні №2 (проспект Алішера Навої, 3) тримають дітей у палатах, які не опалюються. Це при тому, що надворі температура -10° С. Коли знімальна група «Надзвичайних новин» приїхала до медзакладу, аби розібратися із ситуацією, лікарі там влаштували справжні розбірки із журналістами.

У київській дитячій лікарні на проспекті Алішера Навої новий скандал (відео)

«У мене сьогодні дитина вночі примерзла. Я її обняла, дитина зігрілася, а потім упродовж півтори години піднялася температура 39 градусів», - каже мати дитини Ірина.

1,5-річна Зоя хвора на обструктивний бронхіт. Лікарі виписують дівчинку, не дивлячись на те, що у неї висока температура. Мало того, сама мама дівчинки захворіла на отит, перебуваючи в холодній лікарні.

«Нас виписали з поганими аналізами. Тож будемо лікуватися вдома. А я сьогодні так перемерзла, що мені було дуже жарко, я думала, що це від того, що включили опалення, а виявиляється, що від температури», - каже мама дівчинки Олександра.

Холод у палатах – це не єдина проблема у лікарні. У темну пору доби, коли змерзлі діти намагаються хоч якось заснути, в медичному закладі починається ремонт.

«Вони ремонт роблять десь після 22-23 години ночі. Лякають дітей, вони зовсім не сплять», - каже мама однієї дитини.

Окрім цього, на весь коридор працює лише один туалет, отже помити дитину тут нереально. Пацієнтам доводиться приносити воду в бутлях.

Знімальна група «Надзвичайних новин» приїхала до лікарні, аби отримати хоч якісь пояснення. Натомість лікарі відмовилися щось пояснювати і мало не побили знімальну групу, виштовхуючи її з приміщення медзакладу, а сам головний лікар викликав охорону та поліцію, щоб вони вивели журналістів.

Розлючені медики навіть намагалися забрати мобільний телефон у журналістки «Надзвичайних новин», аби ніхто не побачив відзняті на нього жахливі умови лікарні.

Завідувачка відділення намагається забрати телефон у кореспондентки

Не дивно, що матусі з дітьми та власними речами просто тікають із приміщення лікарні. А «Надзвичайні новини» чекають на пояснення від столичного Департаменту охорони здоров’я.

Про жахливі умови в дитячій лікарні №2 повідомляли і раніше. Журналісти порталу «Знай.ua» опубліковували фото, зроблені в приміщенні медзакладу. У матеріалі наголошувалось, що там давно не було ремонту.

Проблеми в цій лікарні не лише у відсутності ремонту, а й у ставленні медперсоналу до своїх маленьких пацієнтів. Як пише видання «Україна молода», влітку цього року соціальні мережі облетіли фотографії Світланки, яку знайшли волонтери в Київській міській дитячій клінічній лікарні №2. Невиліковно хвора сирота з гідроцефалією і множинними вадами розвитку, залишилася в лікарні без нагляду. У результаті – тіло дитини покрили криваві рани, а непідстрижені нігтики впивалися в долоньки при регулярних судомах. Загальний стан дитини погіршився.

«Вся шия була у кривавих сукровицях. Вже покрита кіркою. Інтимні місця дитини теж були червоні, запалені. Зі здутим синього кольору животом. Зверху шкіра була рожева, а всередині вона булу синього кольору", - розповіла волонтер Олександра Телятникова. У свої рік та два місяці дитина не вміла ні сидіти, ні стояти, ні ковтати.

Медперсонал зізнався, що навідувався до дівчинки лише тоді, коли їй робили маніпуляції.

«Я боюся брати її на руки», - так пояснила медсестра Юлія Обіух.

«Ми вас почули і зробимо правильні висновки. Можете не сумніватися», - запевнила заступник головного лікаря цієї лікарні Лариса Воронюк.

Які саме – вона не уточнила. Лише додала, що на відділення, де 40 маленьких пацієнтів, одна медсестра та одна санітарка. А всього у лікарні не вистачає 150 медпрацівників.

Немовля лежало одне у замкненій на ключ палаті. Лікарі це пояснювали, що закривали дитину на ключ для того, щоб ніхто з батьків інших малих пацієнтів її не побачив.

Світланка вже вдруге потрапила до цієї лікарні. Коли у дівчинки виявили гідроцефалію – надмірне накопичення рідини, то проперували та втановили шунт. Тоді волонтери випадково виявили дівчинку і побачили її у напівмертвому стані: унеї поламався шунт, а в голову потрапила надмірна кількість рідини, яка деформувала череп. Безсумнівно, таке ставлення до Світланки довело би дитину до ще більшого погіршення. Лише оприлюднення ситуації привернуло увагу преси та лікарів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення