​У пошуках житла чиновників: кому належать неймовірні фешенебельні маєтки (фото, відео)

Доки українці на межі бідності – високопосадовці продовжують завойовувати нові квадратні метри.

​У пошуках житла чиновників: кому належать неймовірні фешенебельні маєтки (фото, відео)

Купують неабияке, а вишукане та елітне. Останній приклад, який наробив галасу, це придбання Сергієм Лещенком квартири за майже 300 тисяч доларів. Але в більшості нардепів, прокурорів чи суддів будинки ще краще. Єдина різниця – своє елітне життя і житло вони приховують. «Надзвичайні новини» познаходили найпотаємніші будинки і вілли.

Скільки років заощаджував на цей будиночок із трьома поверхами та басейном суддя столичного суду Ярослав Мамчур – невідомо. Натомість відомо, що 40 років свого життя він віддав служінню українській Феміді. І весь цей час виносив рішення іменем України. Останні вісім років працював суддею Апеляційного адміністративного суду, а починав – на Львівщині. Але кваліфікаційне оцінювання суддів так налякало чоловіка, що він написав заяву про відставку.

Квартира в елітному столичному житловому комплексі – на його дружині. Утім, походження статків коханої чоловік не коментує. У підсумку: вартість будинку близько мільйона доларів, квартири – близько 350 тисяч доларів. Це приблизно 1775 зарплат судді Мамчура за 146 років.

Ось – ще одна героїня – також із суддівської спільноти і навіть династії. Ганна Фазикош, заступник голови Апеляційного суду Закарпатської області. Батько і молодший брат жінки також живуть на суддівський хліб.

Згідно декларації за 2013 рік, її дохід – чверть мільйона гривень. Але з такими заробітками жінці довелося би працювати років 16 і жити на одну зарплату, аби побудувати ось цей маєток, що коштує до 4 мільйонів гривень.

Щоправда, власницею будинку суддя стала завдяки договору дарування. І чи пройде вона кваліфікаційне оцінювання – «Надзвичайні новини» ще простежать.

Якщо не подарують рідні, то квадратні метри може презентувати держава. Звісно, коли ви – на хорошій посаді. Такий несподіваний подарунок зробило Міністерство внутрішніх справ своїй керівниці. Ека Згуладзе отримала трикімнатне помешкання на 112 квадратних метрів в елітному будинку на вулиці Євгена Коновальця. Перші мешканці сюди заселилися торік.

Чому саме для Еки Згуладзе, чому саме трикімнатну, і скільки загалом поліцейських на черзі? В МВС тоді натякали: щойно Ека покине службу – квартира стане знову відомчою, для інших поліцейських. Але громадянка Грузії вже не на службі, а що з квартирою – досі невідомо. «Надзвичайні новини» два тижні тому звернулися до МВС із запитом, але поки відповіді так і не отримали. Утім, у юристів немає сумнівів: квартиру вона швидко приватизує, навіть якщо досі цього не зробила.

«Вона є власником цієї квартири, її служба в органах внутрішніх справ абсолютно ніякої ролі тепер не грає, вона може розпоряджатися цією квартирою на власний розсуд. Закінчить вона службу - квартира у неї, вона може продати, обміняти, залишити собі і робити, що заманеться», - пояснює юрист Дмитро Йовдій.

Справжнім скандалом тижня ознаменувалося придбання квартири в центрі столиці народним депутатом Сергієм Лещенком. Колегу, звісно, критикують інші народні обранці, але при цьому приховують своє житло.

«Заробити можна кому завгодно і що завгодно, як і за яких обставин. Я думаю, що пояснення пана Сергія не є переконливими (про те, що на квартиру заробила значну частину коштів його дівчина, - Ред.)», - вважає народний депутат Ігор Мосійчук.

Але сам Ігор Мосійчук чомусь геть забуває про свій будиночок, якого немає навіть у декларації. Натомість каже, що живе в орендованій квартирі: «В мене будинку немає, в мене є квартира, яку я знімаю разом з дружиною. Все своє майно, включаючи цінні речі, я задекларую в декларації».

Саме радикали здійняли чи не найбільший галас щодо квартири колеги-антикорупціонера Сергія Лещенка. Долучився й їхній лідер Олег Ляшко: «І виявляється, дівчина, з якою місяць тому познайомився, уже дала 100 тисяч на придбання квартири. Познайомте мене з такою дівчиною. Все це профанація – всі ці розмови про боротьбу з корупцією. Це брехня і обман суспільства».

До самого Олега Ляшка – запитань надбагато. Наприклад, як йому вдається орендувати величезний житловий будинок в Конча-Заспі за лише 5 тисяч гривень на місяць.

«У нас в Раді стається багато дива. У нас Олег Ляшко знімає за 5 тисяч гривень віллу в Конча-Заспі за ціною однокімнатної квартири на Оболоні. В нас Тимошенко живе взагалі на 50 тисяч гривень на рік… В нас дива дуже багато», - каже нардеп Олексій Гончаренко.

Ці фешенебельні маєтки в центрі Києва на столичному Печерську можна побачили лише з повітря. Повсюди – високі паркани та охорона. Тут мешкають найбагатші українці, які дуже не люблять зайву увагу до себе. І особливо – до своїх статків.

Чому чоловіки-мільйонери соромляться своїх статків і переписують і гроші, і будиночки на літніх батьків, дружин, коханок? Де і у кого з офіційних мільйонерів заховані маєтки кишенькових чиновників? Можновладців, депутатів, суддів та прокурорів? Їхню нерухомість марно намагаються вивести з тіні – хоча вже є електронне декларування. Вони чинять спротив, і це – не дарма. Тож далі буде лише цікавіше…

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення