​У Путіна після заяви ФСБ пригрозили Україні повним знищенням військ (фото, відео)

Росія звинуватила Україну у підготовці «передвиборчої війнушки», а тим часом сама звезла у анексований Крим силу-силенну військової техніки.

​У Путіна після заяви ФСБ пригрозили Україні повним знищенням військ (фото, відео)

ФСБ Росії звинуватило Україну у подвійній спробі прориву диверсійно-терористичних груп в Крим, а також вбивстві співробітника ФСБ і російського військового. При цьому вони стверджують, що ліквідували агентурну мережу української розвідки в Криму: затримали громадян як України, так і Росії, а керував цією мережею Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України, який також затриманий і дає свідчення. У Міноборони України зазначили, що заяви ФСБ РФ не відповідають дійсності.

Президент Росії Володимир Путін вже встиг заявити, що Україна перейшла до практики терору. Про це він сказав на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Вірменії Сержем Саргсяном.

За словами Путіна, він розраховує, що США вплинуть на Київ, якщо вони зацікавлені в розв'язанні українського питання.

У свою чергу член Громадської палати РФ Сергій Марков за кілька годин до заяви Путіна назвав український уряд терористичним.

«Попереджено масові теракти, які готувалися військовою розвідкою України. Київ готує «передвиборчу війнушку з Росією» на прохання авантюристів зі спецслужб США з метою перемоги Хіларі Клінтон на президентських виборах у листопаді», - пише Марков на своїй сторінці у Facebook.

А далі – наводить кроки, що необхідно зробити Росії, аби не допустити війни. І ці ідеї – прямі погрози на адресу України.

"1. Мобілізувати армію. У разі нападу, Україна повинна знати, що її війська будуть повністю знищені. Заявити про це.

2. Скликати Раду Безпеки ООН і на ній обговорити цю загрозу «передвиборчої війнушки». Всі в світі дивилися фільм «Хвіст виляє собакою» і всі дивляться гостру, на межі фолу передвиборчу кампанію в США. Тому на словах назвавши це маренням, на справі все цілком сприймуть це як реальний сценарій, Зробити максимально публічним сценарій «передвиборчої війнушки».

3. Оголосити в усіх ЗМІ, що можлива війна в Криму – справа рук Вашингтона і їх бажання змінити передвиборчу ситуацію в США на користь Хілларі Клінтон.

4. Звернутися із закликом до урядів країн НАТО вплинути на своїх союзників - США. У Країнах НАТО повно розумних людей, які вважають, що США зашкалюють у своєму авантюризмі.

5. Звернутися до Конгресу США, де домінують республіканці, з проханням навести порядок в своїх спецслужбах. У Конгресі США багато і розумних людей, і багато тих, хто ненавидить Обаму і Клінтон. Як варіант - зробити все це неофіційно або напівофіційно".

А тим часом журналіст Роман Бочкала у Facebook повідомляє, що сьогодні вночі з боку РФ в сторону Дебальцево проїхала довжелезна колона військової техніки.

"Двігодини йшла. Не інакше як ціла бригада. Підкреслюю - такого не було давно", - пише журналіст.

Кримська правозахисна група опублікувала відео, як через Керч до Криму завезли колони військової техніки РФ.

У свою чергу у Міноборони України повідомили, що подібними заявами представники російських спецслужб намагаються відволікти увагу місцевого населення Криму та світової спільноти від злочинних дій щодо перетворення півострова на ізольовану військову базу.

Головне управління розвідки відомства зазначає, що з території Росії до Дебальцевого прибули 22 вагони з боєприпасами і обмундируванням: "Зафіксовано чергові факти перекидання боєприпасів та матеріально-технічних засобів з території РФ до населених пунктів — Дебальцеве — чотири цистерни з паливно-мастильними матеріалами та 22 вагони з боєприпасами і обмундируванням, Ровеньки — шість цистерн з паливно-мастильними матеріалами (300 тонн)".

Ешелон з військовою технікою

Колона військової техніки

Фото і відео зроблені на керченському залізничному вокзалі 6 серпня ввечері і на виїзді з Керчі 6 серпня ввечері, повідомляє сайт Кримської правозахисної групи.

За годину до заяви Сергія Маркова українські політологи і громадські діячі висловили власні думки з приводу озвученої ФСБ Росії інформації. В своїй більшості, думки експертів зводяться до військової небезпеки для України. У свою чергу російський правозахисник і колишній адвокат Надії Савченко Микола Полозов вважає такі заяви небезпекою саме для кримських татар: "Якраз після зустрічі з Ердоганом Кремль відкрив полювання на кримських татар. Як завжди, за сфабрикованим ФСБ звинуваченням в "тероризмі".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення