У Росії розбився літак з парашутистами: багато загиблих, кількість жертв зростає (фото, відео)

​У Росії зазнав аварії літак з командою спортсменів-початківців Кемеровської області на борту. За останньою інформацією, загинули 9 осіб та 15 постраждали.

У Росії розбився літак з парашутистами: багато загиблих, кількість жертв зростає (фото, відео)

Літак L-410 злетів з аеродрому Танай, завалився на лівий борт і врізався в лісовий масив. Легкомоторний літак типу L-410 здійснив жорстку посадку в населеному пункті Журавльово.

Загалом на борту перебували близько 20 спортсменів-парашутистів, які мали здійснити стрибок з 4 тисяч метрів, пише ТАСС.

Серед загиблих і поранених - досвідчені інструктори та мільярдер

Станом на зараз підтверджена загибель дев'ятьох осіб - двох членів екіпажу і сімох парашутистів.

За офіційною інформацією, медики надають допомогу 15 потерпілим, з них 11 осіб отримали легкі травми. За даними джерел у екстрених службах, постраждали 17 людей. Список загиблих і потерпілих опублікував канал "112".

"Постраждали 15 осіб, серед них четверо у важкому стані, 11 - в легкому", - розповіли в пресслужбі Центру медицини катастроф Кузбасу.

Відомо, що під час аварії L-410 постраждав кузбасський мільярдер Тимур Франк - його госпіталізували. За даними каналу "112", він у тяжкому стані.

Аварія літака у Росіі: постраждав кузбасський мільярдер Тимур Франк

Під час аварії літака загинули інструктори аеродрому Танай В'ячеслав Новгородцев і Олексій Рибальченко.

На офіційному сайті аеродрому про Новгородцева пишуть: "Слава - це найдобріша людина на аеродромі. Вивести з себе його просто неможливо". Він почав стрибати в 1999 році, а з 2009 працював на аеродромі. Був майстром спорту. Рибальченко був рекордсменом Сибіру, Уралу та Далекого Сходу. Мав досвід стрибків у тандемі з людьми з обмеженими можливостями. Він також навчав майстерності майбутніх парашутистів.

Під час аварії літака L-410 також постраждав муніципальний депутат Чистоозерного району Новосибірської області Олександр Фрілінг.

Причина аварії

Літак належить Добровільному товариству сприяння армії, авіації і флоту Росії (ДТСААФ). У відомстві стверджують, що літак був у справному стані і здійснював четвертий виліт за день.

За штурвалом був пілот Олександр Шейкін, який очолював асоціацію парашутного спорту Кузбасу.

"На висоті 30-40 метрів відмовив правий двигун. Вони йшли в наборі висоти. Пілот додав газу, щоб перелетіти дорогу, розвернутися і сісти на аеродром. Але, очевидно, він перегазовав і лівий двигун згорів. Перед ними було Журавльове і вони були змушені шукати майданчик для посадки, а при посадці лівим крилом зачепили землю, в результаті перекинулися", - повідомив ТАСС керівник регіонального відділення ДТСААФ Росії Кемеровської області Віктор Шемоханов.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення