​Українська медицина: 7-річний хлопчик загинув від ін’єкції (відео)

Чому ліки вбили дитину?

​Українська медицина: 7-річний хлопчик загинув від ін’єкції (відео)

У Сумах семирічний хлопчик помер прямо під час прийому лікаря. До лікарів мама хворого звернулася із підозрою на бронхіт: в сина був кашель та висока температура. Коли ж під час огляду дитині стало гірше, медики ввели ін’єкцію. Після неї в хлопчика зупинилося серце.

Хлопчик загинув після ін’єкції

Це і є та сама дитяча поліклініка, де помер хлопчик.

Після огляду медики підтверджують діагноз – обструктивний трахеобронхіт, і направляють до стаціонару. Коли дитині стало гірше, медики в маніпуляційному кабінеті ввели йому ін’єкцію, яка виявилася смертельною.

«Те, що сталося, є для всіх шоком. Попередньо діагноз звучить як миттєва форма анафілактичного шоку», - розповідає завідуюча Сумської міської дитячої поліклініки №2 Ірина Багрій.

«Лікаря смерті» на робочому місці немає

Зараз цей кабінет під замком. Слідчі вилучили з нього шприци та ампули від ліків, що вводили дитині. Педіатра, який останнім оглядав хлопця, на робочому місці немає.

Із ним працюють слідчі місцевої прокуратури. З’ясовують, чи перевірив лікар наявність у хлопчика алергії на препарат, що мав намір колоти.

«Причиною смерті дитини став анафілактичний шок, тобто алергічна реакція дитини на введені медпрепарати», - зазначив керівник Сумської місцевої прокуратури Володимир Ковтун.

Досудове розслідування триває. За вчинення злочину передбачене покарання за статтею 140, у вигляді до трьох років позбавлення волі та з позбавленням права обіймати подібні посади на строк до трьох років.

Пацієнти скаржаться на обслуговування

У поліклініці тим часом жваво обговорюють смерть від ін’єкції та скаржаться на обслуговування.

«Ми вже другий день не можемо потрапити, я приходжу о пів на сьому і не можу взяти талон. А дитина прокидається – очі закисли, і відкрити їх не може. Ось сидиш вже, дитина маленька знесилена, до педіатра дуже велика черга. Коли щеплення – те ж саме», - розповідає молода мама.

Паралельне розслідування веде спеціальна комісія управління охорони здоров’я. За тиждень обіцяють оприлюднити результати та вирішити долю лікаря, який призначив дитині лікування, що стало фатальним.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення