В Україні почастішали випадки викрадення людей (відео)

На Київщині у селах орудують злочинці в масках і з автоматами. Спочатку вони катують людей, аби вибити з них бодай якісь гроші - навіть найменшу суму. А коли її не отримують - викрадають людей. Усі бандити - колишні засуджені.

В Україні почастішали випадки викрадення людей (відео)

За одну ніч банда грабіжників скоїла напад на дві родини. Спершу жертвою чотирьох бандитів став Олексій. На той момент вдома в чоловіка були ще його дружина та дитина. Кіднепери, увірвавшись до будинку в масках та з автоматами, одразу повалили всіх напідлогу.

«Нас збили з ніг і почали бити. Третій бандит зайшов і почав обшукувати все», - розповідає чоловік.

Олексій займається фермерством – розводить свиней. Бандити катували чоловіка упродовж кількох годин: вибивали зізнання, звідки у нього гроші на машину, худобу та корм. Та не отримавши відповіді, наказали його дружині шукати викуп - 10 тисяч доларів. А тим часом відвезли чоловіка у невідомому напрямку.

«Сказали, щоб готувала 10 тисяч. Потім позабирали все з гаража, забрали чоловіка. Перед цим у нас вимкнули телефони. І коли вже їхали, віддали мені телефон, щоб я дзвонила і десь шукала гроші», - розповідає дружина Олексія.

Другою жертвою бандитів тієї ночі став Костянтин. У будинок до чоловіка бандити увірвалися так само, як і до Олексія. Однак конкретну суму викупу не називали, а заявили, що відпустять чоловіка на волю, якщо родичі знайдуть бодай якусь суму.

«Я навіть не встиг відкрити двері, як вони увірвалися. Заламали мені руки, запхали в машину і повезли», - згадує Костянтин.

Злочинці завезли чоловіків у сусіднє село в конюшню, де тримали їх кілька годин. Заручники зізнаються: сидячи в машині, не тямили себе від страху, тож навіть не думали тікати. За кілька годин поліція знайшла і затримала бандитів. Ними виявилися хлопці із сусідніх сіл, яким від 17 до 36 років. Усі вони раніше судимі.

«На території Сквирського району було затримано всіх чотирьох злочинців. Двоє з них були із цими двома заручниками, а ще двох затримали в машині», - розповідає прес-офіцер Фастівського відділку поліції Світлана Борщук.

Зловмисники зізналися у скоєних злочинах і тепер їм загрожує до 12 років тюрми.

Раніше "Надзвичайні новини" розповідали про банду, яка орудувала на Вінниччині. Жертвами бандитів стали мати та донька-інвалід. Серед білого дня троє злочинців увірвалися до будинку жінок і почали вимагати гроші. Один із бандитів побив пенсіонерку, інший почав погрожувати, що вб’є прикуту до ліжка доньку.

«Один мені приставив пістолет і почав вимагати гроші, а інший, не нашої національності, приставив доньці ножа до горла і сказав, що якщо я не дам гроші, то він її заріже», - згадує жінка.

Третій злочинець, який обшукував будинок, знайшов сім тисяч гривень, решту своїх заощаджень жінка віддала сама. Бандити, окрім грошей, забрали три мобільних телефони та ноутбук. Після цього втекли на автомобілі. Та за кілька годин поліція затримала злочинців у сусідньому районі. Чоловіки пояснили: на злочин наважилися через те, що їм потрібні були гроші на ремонт автомобіля.

«Будинок був відкритий і ми втрьох зайшли всередину. Спитав у жінки, чи є гроші, на що вона відповіла, що є. Я і сказав, щоб вона їх віддала», - розповів один із затриманих.

Двоє зі злочинців раніше мали судимість за особливо тяжкі злочини і вийшли на волю за «законом Савченко». Третій бандит має судимість за крадіжки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення