«Ваш син в поліції! Потрібні гроші»: телефонного афериста нарешті зловили (відео)

​Поліцейські викрили шахрайську схему: в'язень впродовж кількох років видурював у людей кошти телефоном. У цій схемі були задіяні працівники колонії.

«Ваш син в поліції! Потрібні гроші»: телефонного афериста нарешті зловили (відео)

Історія, на якій «погорів» в’язень, давно відпрацьована. Він серед ночі зателефонував на невідомий номер і представившись поліцейським заявив: ваш син скоїв ДТП, тому або швидко давайте гроші, або свою дитину довго не побачите.

Останні жертви злочинця – подружжя вінничан. З них вимагали майже 10 тисяч доларів. Цієї суми, як пояснив шахрай, мало вистачити, аби звільнити сина від кримінальної відповідальності, для вирішення питань з правоохоронцями та потерпілими.

Поки матір поспіхом збирала кошти, батько зателефонував синові. Той спокійно спав удома, і тоді подружжя звернулося до поліції. Коли посередник спритників на таксі приїхав по гроші, працівники карного розшуку вже чекали на нього в засідці. Тепер чоловік переконує: мовляв, навіть не підозрював, що став співучасником злочину.

«Я відбував покарання з одним хлопцем. Він досі відбуває покарання. Він зателефонував мені і попросив: там у мого товариша є боржник, треба, щоб ти під'їхав, забрав борг. Кажу: ну добре, там нічого нема такого? Ні, каже, там все добре. Я тобі зателефоную і скажу, коли і куди під'їхати. Кажу: ну добре. Я поїхав туди, і мене там затримали», - розповідає посередник.

30-річний приятель затриманого сидить за викрадення авто та грабіж у колонії на Хмельниччині. Саме звідти він і телефонував своїм жертвам. А спільниками його виявилися тюремні працівники.

«Провели обшук в тій камері, де знаходився злочинець, вилучили у нього мобільний телефон, кілька мобільних карток. До злочинної діяльності даних осіб мають причетність працівники установи виконання покарань», - повідомив начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос.

Зараз слідчі перевіряють причетність в’язня до інших подібних випадків шахрайства по всій Україні. Відомо, що він дурив людей телефоном впродовж кількох років. За таке йому світить новий термін. Щодо участі у злочинній діяльності спритного в’язня працівників колонії доказова база ще збирається. Судячи з усього, ця справа обіцяє бути прецедентною.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення