Види бетонних розчинів технічні характеристики та сферу застосування

Сучасне будівництво важко уявити без бетону. При цьому зовсім не важливо, що саме ви плануєте будувати: дім, гараж чи дорогу. Існує декілька видів бетонного розчину і від того, наскільки правильно ви його підберете залежить міцність та тривалість служби будівлі.

Види бетонних розчинів технічні характеристики та сферу застосування

Розглянемо які ж бувають види бетонних сумішей та їх особливості.

Бетон P1. Осадка конусу складає 1-4 сантиметри. Головна характеристика такого бетону незначна рухливість, тому він прекрасно підходить для будівництва:

  • фундаменту;
  • подушки дорожніх покриттів;
  • тротуарної плитки;
  • підлогової стяжки.

Готовий бетон P1 з осадкою конуса 1-4 см здатний витримувати укладку в опалубку без допомоги вібратора.

В порівнянні з іншими сумішами цей бетон потребує менше води та цементу, а також не розріджується, якщо ви використовуєте вібратор. Але при цьому таку суміш не можна передавати трубопроводом бетононасосу, оскільки він вкрай швидко загустіває. Для доставки рекомендується використовувати спеціальну техніку, яка має назву міксер.

Бетон Р2. Так називають суміш, до складу якої входить цемент, пісок, щебінь та вода. Якщо в числі компонентів немає щебеню, значить, ви купили цементний розчин.

У бетону P2 осаду конуса становить 5-9 см, що дозволяє віднести його до категорії малорухомих сумішей. Іншими словами такий бетон складається з невеликої кількості води та цементу. Через шорсткість та тяжкість розчину не вдасться повністю заповнити форму. Тому під час виробництва застосовуються вібруюча і ущільнююча техніка, а під час транспортування міксер, про який ми згадували вище. Позбутися порожнечі у сіміші легко завдяки спеціальному вібропресовому пристрою.

Готовий бетонний розчин P2 використовується в основному при проведенні стандартних монолітних робіт.

До них належать:

  • укладання фундаменту;
  • зведення стін;
  • зведення колон;
  • спорудження підлог;
  • укладка доріг і тротуарів.

Щоб бетон P2 максимально розкрив свої корисні властивості, після укладання фундаменту або іншого об'єкта його поливають кожні 3 години, вкривають вологостійким матеріалом і захищають від будь-яких механічних впливів. Після повного висихання виходить щільна і жорстка конструкція, стійка до механічних, термічних і інших впливів.

Бетон P3. Така суміш являє собою готову суміш, до складу якої входить цемент, пісок, щебінь, вода і різні добавки. Пісок і щебінь захищають цементний камінь від деформацій вже після застигання. Використовуючи цю суміш, наприклад, для укладання фундаменту, можна створити міцний каркас, який дасть мінімальну усадку. Замовити її варто ще й тому, що вона досить пружна і стійка до механічних навантажень.

Одна з головних характеристик цієї суміші полягає у тому, що вона досить легко укладається, при цьому розчин може змінювати форму від власної ваги.

У бетону P3 осаду конуса становить 10-15 см. Це означає, що в його складі міститься більше води і цементу. Незважаючи на густоту, при вібрації він швидко розріджується. Завдяки цьому його доставка може здійснюватися не тільки за допомогою міксерів, але і по трубопроводах.

Види бетонних розчинів технічні характеристики

Без бетонної суміші Р3 важко уявити хоч один будівельний майданчик. З її допомогою зводять об'єкти самого різного призначення - від тротуару до житлових будинків. Бетонна суміш використовується при:

  • укладанні фундаменту малоповерхових будівель;
  • зведенні гідротехнічних споруд;
  • виготовленні плит перекриття;
  • виготовлені перемичок і залізобетонних поясів;
  • виготовлені підстави і покриття доріг, що експлуатуються в умовах невеликих навантажень.

Якщо вам знадобиться бетонна суміш високої якості ваш варто звернутися в компанію «Бетон від Ковальської» https://beton.kovalska.com.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення