Відставка Авакова: міста України одне за одним виходять на протестні акції (оновлюється)

У містах України сьогодні проходять акції протесту з вимогою відправити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у відставку.

Відставка Авакова: міста України одне за одним виходять на протестні акції (оновлюється)

Київ, Харків, Львів, Івано-Франківськ та Луцьк охопили масові акції за відставку голови МВС. У Дніпрі та Одесі акції були не чисельними. За словами організаторів, причиною вимог відставки міністра є нерозслідування гучних вбивств і зловживання владою.

У Києві біля будівлі Верховної Ради протестувальники запалили фаєри і перевернули поліцейський "бобик". На мітингу також були присутні і політики, зокрема, депутати партії "Голос" і деякі депутати з "Слуги народу", які теж виступають за відставку Авакова.

Під Радою спроба самопідпалу та фаєри

Один із протестуючих під парламентом зважився на ризикований для життя і здоров’я вчинок. Бізнесмен із Нової Каховки, якого, за його словами, з власного будинку виселили бандити спільно з поліцією, підпалив на собі сорочку. Молодики, які були поруч, вчасно встигли загасити полум’я.

З самого ранку в центрі Харкова також зібралися учасники мітингу за відставку Авакова біля будівлі облдержадміністрації. Протестують представники "Правого сектора", "Фрайкора" і "Союзу ветеранів АТО". Активісти палять димові шашки. Учасники акції тримають в руках плакати: "Результат реформи: тортури, зґвалтування, вбивства", "Чорти повинні піти".

Приєднались до акції протесту близько 300 людей у Львові. Активісти зібралися біля обласного управління Міністерства внутрішніх справ.

Люди тримають плакати з написами "Приховування злочинів, скоєних поліцейськими, це реформа МВС?", "Вбивці повинні сидіти, Аваков має піти", "Всіх не посадите", "Що там Кагарлик?".

У Луцьку під управлінням поліції також зібралися активісти проти дій Арсена Авакова. Учасники акцій звинувачують Авакова у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів.

Акцію протесту підтримали в Івано-Франківську та Дніпрі. Кількадесят громадян зібралися під стінами Головного управління Національної поліції області.

У Дніпрі та Одесі кілька десятків людей вимагали відставки Авакова

"Це суспільна акція й у нас є основна вимога – відставка Авакова. Ми не будемо розпилювати увагу на інших представників правоохоронних органів – зараз мова йде лише про відставку міністра, бо "риба гниє з голови", – зазначив громадський активіст Олег Саїк.

В Одесі мітинг за відставку Авакова пройшов 4 травня. Як повідомляють місцеві ЗМІ, він не був масовим, близько 10 осіб, серед яких були відомі міські активісти, які проводили акцію протягом півгодини.

Нагадаємо, 2 червня у Верховній Раді почали збирати підписи за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Збір підписів ініціювала фракція "Голос".

Підписи в повному складі поставила фракція "Голос". Також підписи поставили депутати "Слуги народу" Єгор Чернєв, Ігор Василів, Єлизавета Богуцька, Євген Шевченко, Вікторія Підгорна, Анна Бондар, Євген Брагар, Олексій Жмеренецький.

Як відомо, останньою краплею незадоволенням діями поліцейських стали події у Кагарлику. Більше про це читайте у матеріалах "Ґвалтували і душили. Що відомо про звірячі знущання з дівчини в поліції Кагарлика (фото)", "Нічні допити, мов у гестапо": чому в Кагарлику бояться поліції".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення