Вимушена проституція? Повій-малоліток підсаджують на амфетамін

Жіноче тіло для них – виключно, спосіб прибутку. За тисячі гривень вони продають інтимні розваги, з яких дівчатам дістаються самі копійки. Більше про сутенерський бізнес дізнавалися «Надзвичайні новини».

Вимушена проституція? Повій-малоліток підсаджують на амфетамін

Днями на Київщині ліквідували мережу борделів, яка понад три роки діяла у Києві та столичному регіоні. Щомісячний дохід від забороненого бізнесу складав 700 тисяч гривень.

фото/ ГПУ

За інформацією правоохоронців, до складу даного злочинного угруповання входило десять осіб віком від 30 до 45 років, які здійснювали контроль над приблизно 40-ка повіями та 7-ми приміщеннями для сексуальних послуг.

«Цілодобову охорону даних притонів здійснювали спеціальні особи, які були оснащені засобами індивідуального захисту та зброєю», – повідомив начальник УБЗПТЛ поліції Київщини Андрій Ткач.

Наразі за даним фактом порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.302 ККУ (Створення та утримання місць розпусти і звідництво – НН) та ч.2 ст.303 ККУ (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією – НН), за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 12 років.

Нічний клуб виявився будинком розпусти

У січні цього року поліція Дніпропетровська викрила банду сутенерів, які під виглядом нічного топлес-клубу організували справжній притон із надання сексуальних послуг. Клуб розташовується у центрі міста. У заклад правоохоронці нагрянули несподівано і замість нічного клубу виявили справжній будинок розпусти.

«Жриць кохання» назбиралось півтора десятка, усім – не більше двадцяти років, повідомив заступник начальника відділу по боротьбі з торгівлею людьми ГУ НП у Дніпропетровській області Роберт Парунян.

«За годину інтимних послуг адміністрація отримувала 1500 гривень, з яких дівчата отримували десь 300 гривень. Приміщення для інтимних зв’язків у клубі не було, тому клієнти вивозили дівчат в готелі, квартири, банні комплекси», – розповів він.

За проституцію дівчатам загрожує штраф усього в 107 гривень. А от організаторам світить – до семи років тюрми з конфіскацією майна.

Повій-малоліток підсаджували на амфетамін

Трохи згодом, в березні, правоохоронні органи викрили на Київщині сутенерську мережу, яка постачала повій до столиці та області.

Підпільний бізнес організував 36-річний киянин.Чоловік залучив до промислу понад 30 дівчат, які надавали інтимні послуги в готелях та на орендованих квартирах. Наймолодшим повіям було всього 15 років.

Також учасники угрупування збували серед клієнтів амфетамін та підсаджували на нього повій. Година інтимних розваг коштувала від однієї до трьох тисяч гривень. Дівчатам з них перепадали лише копійки.

Вимушена проституція

Того ж місяця поліція викрила сутенера та повію в одному із львівських готелів. Як встановили правоохоронці, 37-річний зловмисник втягнув у зайняття проституцією двох мешканок Львівської області віком 26 та 30 років. Обидві дівчини походили із неблагополучних сімей та перебували у скрутному матеріальному становищі.

Зловмисник систематично здійснював об’їзд барів та готелів поблизу львівської об’їзної дороги, рекламуючи послуги своїх «працівниць» серед чоловіків. Вартість послуг, які надавали клієнтам повії, становила від тисячі гривень за одну годину.

Постійним клієнтам сутенер надавав знижку – п’ять відсотків. Зловмисник особисто власним автомобілем доставляв повій до клієнтів та сам охороняв дівчат.

Сутенерство по-жіночому

На відміну від існуючих стереотипів, сутенерство – це не виключно «чоловіче ремесло». У травні правоохоронними органами було викрито сутенерку, яка працювала в Тернополі. Як повідомили IA ZIK у прес-службі прокуратури області, підозрювана є жителькою Запоріжжя.

«Жінка через Інтернет підшуковувала учасників для розпусних дій, приймала замовлення від клієнтів і при необхідності організовувала транспортування осіб, які надавали сексуальні послуги», – зазначили у прокуратурі.

Сутенерка також отримувала кошти від клієнтів. Отримані за це прибутки розділяла з особами, які надавали сексуальні послуги.

Встановлено, що жінка організовувала незаконний бізнес у Тернополі впродовж листопада 2015-травня 2016 років.

Секс за гроші: свідомий вибір

Нещодавно у Києві поліція затримала сутенера з Луганської області. Він організував трансфер трьох дівчат з Харкова до столиці з метою сексуальної експлуатації.

Користуючись скрутним матеріальним становищем жінок, зловмисник вмовив їх переїхати до столиці для надання сексуальних послуг, обіцяючи при цьому великі заробітки за заняття проституцією.

Підозрюваний був затриманий на території залізничного вокзалу Київ-Пасажирський під час зустрічіз завербованими жінками.

Підкреслимо, що дівчата були попередженні про потребу «відпрацювати» кошти, витрачені на працевлаштування у Києві. Крім того, за невихід на «роботу» та інші порушення, до них мала бути застосована система штрафів, наприклад, за прогул – штраф у розмірі 1500 грн.

Втім, у розмові правоохоронців із дівчатами, від багатьох із них поліцейські чують – я пішла на це свідомо. Деякі навіть пробують виправдовувати своїх сутенерів.

Автор Ірина Шевченко

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення