Вівчарки живцем з’їли чоловіка: вбивство чи нещасний випадок? (відео)

41-річний чоловік прямував до залізничної станції, аби дістатися роботи, як раптом на нього накинулися чотири німецькі вівчарки і почали роздирати на шматки. Після трагічної події син господаря собак запропонував родичам загиблого 10 тисяч гривень.

Вівчарки живцем з’їли чоловіка: вбивство чи нещасний випадок? (відео)

Того ранку Володимир Томілін звичною дорогою прямував до залізничної станції, щоб дістатися роботи. Коли він порівнявся із двором з сірим парканом, на нього накинулося одразу чотири німецькі вівчарки, які звалили чоловіка з ніг і почали нещадно шматувати.

На електричку Володимир прямував разом із сусідкою. Коли собаки вчепилися в його одяг, чоловік узяв весь удар на себе, а жінку відправив на станцію, щоб вона покликала когось на допомогу. На місце трагедії однією з перших прибігла сестра чоловіка, але на той момент він був уже мертвий.

«Йому об’їли руки до кості. Лице, ви бачили яке, ноги покусані. Вони на ньому порвали всю одежу. Одежа, як шматки», - каже сестра загиблого Людмила Карпенко.

Агресивні пси ще довго не підпускали людей до своєї жертви, а власники подвір'я, з якого вискочили собаки, на крик навіть не виходили. Лише згодом з'явився син господаря, який зізнався, що це його 79-річний батько забув зачинити ворота і одразу почав пропонувати родичам загиблого гроші.

«Зразу шум підняв такий. А тоді витягує 10 тисяч грошей. Сказав: «Нате, ось вам 10 тисяч. І давайте мирно розійдемося», - розповідає мати загиблого Анна.

Агресивних собак таки довелося пристрелити: місцевий мисливець у присутності поліції застрелив псів. Місцеві мешканці кажуть, що це вже шостий чи сьомий випадок, коли ці собаки нападають на людей. Навесні пси напали на ще одного місцевого мешканця.

«Тут вони рвонули зубами. І тут зуби», - показує поранену ногу Євген.

Чоловік зміг урятуватися, бо заліз на дерево, але цілий місяць Євген не міг нормально ходити. Сини господаря відшкодували йому лікування, і заодно натякнули, що позиватися до суду марно, бо собаки належать старій людині.

«Сказали, що ти не доб'єшся, бо він пенсіонер, він чорнобилець, в нього нирки нема, після інсульта, що ти з нього візьмеш. Вони обіцяли просто, що собаки будуть у вольєрах, прив'язані тощо», - каже постраждалий Євген.

Але господар свого слова не дотримав і в результаті загинула людина. Поліцейські пенсіонера й цього разу не затримували. Натомість відкрили кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство» з поміткою «нещасний випадок».

«Ці вівчарки контролювалися електронними нашийниками. Напевне, від погодних умов вони перестали працювати», - припускає заступник керівника Головного управління поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Стежка до подвір'я, де жили собаки-людожери, нині засипана снігом. Вочевидь, господарі або кудись поїхали, або просто не хочуть спілкуватися з журналістами.

Подвір'я, де живуть власники собак

У загиблого Володимира Томіліна лишилося двоє неповнолітніх доньок і дружина-інвалід. Голова родини був єдиним годувальником сім'ї, але гроші, які пропонували власники собак, люди брати відмовилися. До трагедії 41-річний Володимир Томілін півтора роки прослужив у зоні АТО.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення