ВООЗ направила до Китаю 25 вчених для дослідження коронавірусу: з'явилися цікаві висновки

У недавньому звіті вчені з різних країн, які досліджували випадки коронавірусу у Китаї, описали свої висновки про те, як поширюється хвороба та хто страждає більше за всіх.

ВООЗ направила до Китаю 25 вчених для дослідження коронавірусу: з'явилися цікаві висновки

Вік

Станом на кінець лютого середній вік людей із COVID-19 у Китаї становив 51 рік. Приблизно 78% - люди віком від 30 до 69 років.

Хто інфікував першу людину

Начебто, все ж таки кажани є джерелом коронавірусу, але незрозуміло, який тип тварин був "проміжним господарем", що передав вірус людині.

Як передається

COVID-19 передається через "тісний незахищений контакт". У звіті йдеться про те, що поширення повітряно-крапельним шляхом не вважається головним шляхом передачі.

"Поширення від людини до людини в Китаї в основному відбувається в сім'ях". Вчені додають, що від 78% до 85% випадків передачі коронавірусу були саме в сім'ях.

Імунітет

Коронавірус є нещодавно ідентифікованим збудником, тому імунітет у людей відсутній.

Діти

Для людей, які не досягли 18 років, "існує відносно низька вірогідність захворювання". Не виявлено позитивних випадків коронавірусу у дітей в Ухані в листопаді, грудні чи перші два тижні січня.

У звіті йдеться про те, що люди, опитані дослідниками, "не змогли пригадати" випадки, коли дитина передала вірус дорослому.

Симптоми

Симптоми COVID-19 можуть варіюватися від "відсутності симптомів до важкої пневмонії та смерті". Дихальні проблеми та лихоманка починаються, найчастіше, через п’ять-шість днів після ураження. У більш ніж в 55 тисячах випадків симптоми включали:

  • лихоманка (87,9%)
  • сухий кашель (67,7%)
  • втома (38,1%)
  • вироблення мокроти, слини та слизу з дихальної системи (33,4%)
  • задишка (18,6%)
  • біль у горлі (13,9%)
  • головний біль (13,6%)
  • застуда (11,4%)

Близько 80% підтверджених пацієнтів мали легкі та помірні випадки захворювання на COVID-19, 13,8% мали важкі випадки, а 6,1% - критичні, з дихальною недостатністю та поліорганною недостатністю.

Люди у "групі ризику"

Умови життя та вік впливають на тяжкість COVID-19. Люди старше 60 років та люди "з такими захворюваннями, як гіпертонія, діабет, серцево-судинні захворювання, хронічні захворювання дихальних шляхів та рак" мають більш високий ризик захворіти серйозно чи смертельно на COVID-19.

Також дослідники додали, що у дітей хвороба "виявляється відносно рідко та протікає легко". Лише 2,5% випадків у дітей були важкими, а 0,2% - критичними.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення