Вступ до польського ВНЗ: подача документів

Безумовно, освіта за кордоном має багато переваг. Це прекрасно розуміють як самі абітурієнти, так і їхні батьки. Якісні знання, можливість знайти хорошу роботу після закінчення європейського ВНЗ - це далеко не всі перспективи, які чекають цілеспрямовану молодь.

Вступ до польського ВНЗ: подача документів

Але виникає і багато питань, що стосуються вступу. Яку країну вибрати? Як вибрати ВНЗ і зібрати всі документи, щоб успішно вступити на навчання? Темою даної статті буде освіта в Польщі, адже саме її вибирає більшість абітурієнтів нашої країни. Ціни на освіту в Польщі ненабагато відрізняються від цін у вітчизняних університетах. Наприклад, рік навчання коштуватиме близько 1-2 тис. Євро, залежно від обраного університету. От саме з вибору навчального закладу ми і почнемо.

Вибір університету

З чого почати пошук ВНЗ? Перш за все, вам потрібно визначитися, яка спеціальність вас цікавить. А потім вже шукати, які ВНЗ пропонують такі спеціальності. Університети Польщі для українців завжди відкриті, але не на всіх сайтах є україно- чи російськомовна інформація. Тому вам буде простіше звернутися на проект Moja Edukacja. Тут вам детально розкажуть про весь процес навчання в Польщі і допоможуть не тільки вибрати університет, а й подати туди документи. Все це значно заощадить вам нерви і час.

Наскільки реально отримати безкоштовну освіту в Польщі? Звичайно, така можливість існує. Але про це потрібно замислюватися ще задовго до вступу. Наприклад, таку можливість дає карта поляка. І, звичайно, ще будучи школярем, абітурієнт може брати участь в спеціальних стипендіальних програмах, виграти грант, в результаті чого зможе вчитися безкоштовно і навіть отримає стипендію. Таким чином, університети Польщі намагаються привернути до себе найталановитішу і активну молодь.

Подача документів

Які документи потрібно буде зібрати, щоб вступити до університету Польщі? Це цілий пакет документів, який складається з багатьох ксерокопій, фотографій і кількох оригіналів.

Вам потрібно буде подати ксерокопії:

  • свідоцтва про народження;
  • національного (українського) паспорта;
  • закордонного паспорта.

оригінали:

  • атестат про повну загальну середню освіту + додаток до нього;
  • сертифікат про знання мови (польської або англійської);
  • медична довідка;
  • фотографії.

Який сертифікат про знання мови подавати? Все просто. Якщо ви оберете навчання в Польщі польською мовою, тоді потрібно подавати сертифікат про володіння польською (рівень B1). Якщо будете вчитися англійською, вам потрібно отримати і подати міжнародний сертифікат рівня B2. Головне - подбати про своєчасну подачу документів. Ви можете подавати їх як через посередника, так і самостійно.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення