​Вулицями Києва течуть фекальні ріки (відео)

У повітрі – нестерпний сморід. З каналізаційного колодязя – аж булькає.

​Вулицями Києва течуть фекальні ріки (відео)

Історія із неприємним запахом трапилася із жителями приватного сектору у Дніпровському районі столиці. Їхні вулиці та будинки топить каналізація. Труби проклали ще 10 років тому, але, як це часто буває, роботи до кінця не довели. І тепер нечистоти виливаються нагору, і що гірше – заливають підвали та просочуються у криниці. А чиновникам, скаржаться жителі, немає до цього ніякого діла.

«Дихаємо і плаваємо в цьому всьому багні. Спека така, а дихати неможливо», - скаржаться жителі приватного сектору у мікрорайоні ДВРЗ, по вулицям якого потоками розливаються фекалії.

У затоплених підвалах мешканців – рідина із запашком. «Оце стільки води! Скільки, ну місяць воно прорвало і підземні води піднімаються», - показує Анатолій Максименко, який потерпає від каналізації.

У свердловинах та криницях, звідки люди набирають воду, плавають мертві жаби. Яка інфекція разом із нечистотами просочилася у землю – можна тільки здогадуватися.

В кінці вулиці каналізаційні потоки зливають в одне суцільне озеро. Тут уже майже неможливо ані пройти, ані проїхати. Ще трохи і нечистоти хлинуть прямісінько на людські подвір’я. Вулиця тягнеться кілометри два, і вся каналізація йде сюди.

Каналізацію тут почали прокладати ще 10 років тому. Мешканці кажуть: у землю закопали мільйони гривень.

«Організація її зробила і не здала на баланс водоканалу. Тепер вона висить у повітрі. Люди взяли за роботу гроші, а виконану роботу не закінчили», - розповідає киянин Сергій Ганіч, який так само потерпає від каналізації.

У районній адміністрації лише кілька днів тому визначилися, хто буде новим замовником будівництва. Двох попередніх – ліквідували. Чиновники кажуть: каналізація – не добудована. А отже користуватися нею – заборонено.

«В цьому році виділена значна сума коштів, десь близько 5 мільйонів гривень, в тому числі, частина тих коштів буде використана на облаштування цієї каналізації, та частина коштів буде використана на водопровід», - розповів директор КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду» Сергій Прогонюк.

Майже те саме чиновники говорили і чотири роки тому, коли «Надзвичайні новини» знімали сюжет про проблему жителів приватного сектору. Тоді на вулицю навіть виїхала спеціальна техніка, а відповідальні особи били себе в груди і обіцяли завершити роботи за кілька місяців.

«Підрядник відновив свою роботу. Сьогодні він є на об’єкті. Сьогодні він виконує роботу щодо відновлення пошкоджень, які сталися на мережі. І буде продовжувати роботи по завершенню мережі каналізації. Потім водопровідної мережі теж, вона ще не завершена на цьому селищі ДВРЗ», - розповідав в 2012 році заступник голови Дніпровської РДА у м. Києві Сергій Кравченко.

Цього разу про терміни завершення будівництва чиновники казати не беруться. Обіцяють лише найближчим часом прочистити каналізаційні колодязі. Але, як показує практика, цього вистачає лише на кілька місяців. І знову потечуть вулицями… фекальні ріки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення